“Cliëntenraad Thuiszorg is meer nodig dan ooit”

Langer thuis wonen is de wens van veel ouderen. Ook de overheid stimuleert dit. Dit blijkt onder meer uit de hervorming van de langdurige zorg en de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Het aantal mensen dat gebruik maakt van Thuiszorg zal de komende jaren blijven groeien, zo ook…“Cliëntenraad Thuiszorg is meer nodig dan ooit”

24-10-2018 18:42 – Ingezonden door Redactie

Langer thuis wonen is de wens van veel ouderen. Ook de overheid stimuleert dit. Dit blijkt onder meer uit de hervorming van de langdurige zorg en de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Het aantal mensen dat gebruik maakt van Thuiszorg zal de komende jaren blijven groeien, zo ook bij Stichting Land van Horne.  De cliëntenraad Thuiszorg is vooral in deze tijd meer nodig dan ooit.
Land van Horne stelt haar thuiswonende cliënten centraal en wil goed naar hen luisteren. Daarom is het belangrijk om te weten wat er speelt onder die cliënten. De cliëntenraad Thuiszorg vertegenwoordigt de belangen van de mensen die thuis zorg van Land van Horne krijgen en brengt advies uit over ontwikkelingen in de thuiszorg.
Peter Dierick, Piet Baudoin en Ger van der Weerden zijn lid van de cliëntenraad Thuiszorg van Land van Horne. Ze leggen contact met cliënten en gaan samen een gesprek aan. Over nieuwe ideeën, maar ook over dagelijkse beslommeringen: wat is er goed, wat kan er beter, heb je het naar je zin, bevalt de sfeer, hoe voel je je vandaag? Op de vraag waarom ze lid zijn van de cliëntenraad Thuiszorg, antwoorden ze: “Het is inspirerend maar ook nodig om met cliënten en medewerkers van Land van Horne samen het leven van de cliënten zo fijn mogelijk te maken. Daar krijg je energie van.”
Voor de cliëntenraad Thuiszorg is Land van Horne op zoek nieuwe enthousiaste vrijwilligers. Leden die het interessant vinden om mee te denken over veranderingen in de zorg, die graag een steentje bijdragen aan de maatschappij of affiniteit hebben met ouderen en zorg. Goed om te weten: bestuurlijke ervaring is niet meteen nodig, wel een gezonde dosis enthousiasme en vooral een luisterend oor. Als je belangstelling hebt, neem dan vrijblijvend contact op met Marja Engel, directeur Zorg en Dienstverlening, via T 0031 495 456495.  
Stichting Land van Horne is een organisatie voor thuiszorg, revalidatie, behandeling, zorgcentra, eetpunten, activiteiten en services. Elke dag staan de 2.300 medewerkers en 1.300 vrijwilligers klaar voor de cliënten in de gemeenten Weert, Nederweert, Leudal, Someren en Cranendonck.

Powered by Blog Grabber