Cranendonckse Boomfeestdag

In Cranendonck worden er die ochtend boompjes geplant op het plantterrein aan de Randweg-Oost en de toegangsweg naar AZC Cranendonck in Budel.Cranendonckse Boomfeestdag

15-02-2019 10:54 – Ingezonden door Roy de Leijer – Archieffoto

In Cranendonck worden er die ochtend boompjes geplant op het plantterrein aan de Randweg-Oost en de toegangsweg naar AZC Cranendonck in Budel.
Van tevoren is er op de scholen al volop aandacht voor de Boomfeestdag, die dit jaar als thema heeft: ‘Ieder kind een boom’. “Voor veel kinderen is het de eerste keer dat ze de voeten in de klein zetten en boompjes planten. Hiermee willen we ze de waarde die de natuur heeft nog meer laten waarderen”, vertelt wethouder Frans Kuppens van de gemeente Cranendonck.

De lokale viering van Boomfeestdag vindt plaats in samenwerking met de schoolgidsen van het IVN Cranendonck en de groenmedewerkers van de gemeente Cranendonck.

De Boomfeestdag vindt sinds 1957 ieder jaar plaats in ruim 280 gemeenten met zo’n 100.000 kinderen die 200.000 bomen en struiken planten. Omgerekend jaarlijks zo’n 80 voetbalvelden. De officiële, nationale viering vindt ieder jaar in een andere gemeente en provincie in Nederland plaats. Dit jaar valt het evenement in de week vóór de provinciale- en waterschapsverkiezingen.

Powered by Blog Grabber