Dames Sporting Nelo pakken eerste punten in Tweede Nationale !

Sporting Nelo – Entente Du Centre : 26-15 (13-7) Na een zwaar begin van het seizoen voor onze 2de nationale dames,waren we er op gebrand om de punten thuis te pakken.Dames Sporting Nelo pakken eerste punten in Tweede Nationale !

27-10-2018 11:06 – Ingezonden door Redactie

Dames Sporting Nelo pakken eerste punten in Tweede Nationale !
Sporting Nelo – Entente Du Centre : 26-15 (13-7)
Na een zwaar begin van het seizoen voor onze 2de nationale dames,waren we er op gebrand om de punten thuis te pakken. De elfkoppige bemanning van de Waalse ploeg stond op het Limburgse veld en hadden van de wedstrijd iets heel anders verwacht. Meteen grepen de Sporting dames ze bij de keel. Na 1 minuut stond het 2 nul en de hele wedstrijd hebben ze met overtuiging deze voorsprong uitgebouwd. Een verdediging die er stond, en aanvallen die in 1ste fase goed liepen. Druk op de verdediging van de tegenpartij gaf ons de kans om ook op de 6 meter uit te halen. Na 20 minuten was de voorsprong uitgegroeid tot een 12 – 5 stand. Goede combinaties en stevig verdedigingswerk waren daar het resultaat van. Door het stevige werk in verdediging pakten we 4 keer 2 minuten waardoor we 8 minuten in ondertal stonden Maar ook dan hielden de Sporting dames stand. Met 13 – 7 gingen we rusten.?
Na een  tactische bespreking door de coach waren de dames terug op één de lijn. Wat hadden de Waalse dames nog in hun mars. Gewonnen gaven ze zich niet. Maar op geen enkel moment konden ze onze dames doen wankelen. Na 15 minuten stonden we 17 -9 voor. De diesel sloeg aan en we waren weer vertrokken. Je kon de coach van de Waalse dames over het hele veld horen maar het hielp niet. Onze dames hadden de 2de adem gevonden voor de tegenaanvallen en in de 6 werd er beter afgewerkt. Het fluitsignaal van de scheidsrechter gaf een 26-15 score. Een verdiende zege!! Het brengt ons in het midden van het klassement.Je moet ze het nageven onze dames, na enkele serieuze dreunen in de competitie laten ze zich niet kennen, dat wil zeggen dat de groep goed zit en we nog wel wat kunnen verwachten dit seizoen. Overgaan naar een hogere divisie is niet makkelijk, aanpassen, leren, incasseren en jezelf op een continue verbeter traject zetten. Dat is niet simpel, maar ze doen het wel. Deze wedstrijd geeft onze dames terug een boost, punten pakken waar het kan en niks laten liggen, dat is de boodschap en dat hebben ze goed gedaan. Volgende afspraak is bij HC Brussels, weer andere koek, maar goed dat is het leuke aan handbal, het moet gespeeld worden en soms komen daar verrassende dingen uit!
Proficiat dames!!

Powered by Blog Grabber