De Bibliotheek viert de Nationale Voorleesdagen

Tijdens de Nationale Voorleesdagen, van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari, zet de Bibliotheek voorlezen aan dreumesen, peuters en kleuters in de schijnwerpers.De Bibliotheek viert de Nationale Voorleesdagen

21-01-2019 11:39 – Ingezonden door Redactie

Tijdens de Nationale Voorleesdagen, van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari, zet de Bibliotheek voorlezen aan dreumesen, peuters en kleuters in de schijnwerpers. Bibliotheek De Kempen organiseert allerlei activiteiten voor kinderen tot zes jaar, waaronder voorlezen, verschillende voorstellingen, een quiz en inspiratiebijeenkomsten over voorlezen. Centraal staat het prentenboek: Een huis voor Harry, van Leo Timmers. Door bibliotheken verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019.

Elke bibliotheekvestiging organiseert tijdens de Voorleesdagen activiteiten voor de allerkleinsten. Het programma van de voorleesdagen bij vestiging Budel is onder andere het interactief voorlezen op woensdagmiddag 23 en 30 januari vanaf 15.00u. Tijdens deze middagen zal er op speelse wijze voorgelezen worden uit het boek Een huis voor Harry. Over ditzelfde boek is ook een leuke knutselvoorstelling gemaakt die op vrijdagmiddag 25 januari vertoond zal worden in de Bibliotheek Budel. Een voorstelling om te verwonderen, verzamelen en knutselen! Voor de ouders van onze peuters en kleuters is er op donderdag 17 januari een inspiratieavond over het belang van voorlezen. Hier krijgt u volop tips over het interactief voorlezen en maakt u van uw kinderen echte lettervreters. Tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgen peuters en kleuters die zich inschrijven voor het gratis jeugdlidmaatschap, een leuk welkomstcadeautje (zolang de voorraad strekt). Inschrijven kan bij elke vestiging of via www.bibliotheekdekempen.nl. Meer informatie? Zie www.bibliotheekdekempen.nl

Powered by Blog Grabber