De directeur van Van Zon

De parkeerplaats van Horeca Van Zon aan de Middenweg is helemaal bezet. En bij de laadkuil staan grote vrachtwagens. Dan maar geparkeerd in de berm aan de overkant van de weg. Bij de toegang hangen enkele…De directeur van Van Zon

13-01-2019 08:58 – Ingezonden door Evert Meijs – foto Evert Meijs

De parkeerplaats van Horeca Van Zon aan de Middenweg is helemaal bezet. En bij de laadkuil staan grote vrachtwagens. Dan maar geparkeerd in de berm aan de overkant van de weg. Bij de toegang hangen enkele banners die vertellen dat ‘onze mensen centraal staan’ en ze ‘100% trots op ons werk zijn’. Dat zou de kracht van Van Zon zijn. Directeur mevrouw Marion van Zon heeft dan wat uit te leggen als Chief Executive Officer (CEO). Haar kantoor is op de eerste verdieping van het bedrijfspand, bijna aan het uiteinde van een lange gang.

Aan het begin van de gang hangt een goudkleurig kunstwerk met daarin een grote ‘50’ verwerkt. Op de vensterbank van Marions kantoor staat een ornamentje met een ‘50’ en ook een spiegel met ingewerkte foto van het pand heeft een ‘50’, aangevuld met ‘sinds 1964’. “Ons bedrijf is opgericht in 1964, door mijn grootvader Gradje van Zon. Daarna nam mijn vader Pier van Zon de zaak over, samen met mijn moeder. Ik ben dus de derde generatie Van Zon in de onderneming, die inmiddels op vier plaatsen in Vlaanderen een vestiging heeft: in Beringen, Kampenhout en Beerse zijn de drie zb’s (zelfbediening) of cash & carry’s, terwijl hier in Hamont het distributiecentrum is gevestigd met de kantoren”.  Het was oorspronkelijk het idee van vader Pier om het transportbedrijf in Hamont uit te breiden met een zb in groothandel. “We zouden daar dan ook koffie schenken, service bieden, helpen met inladen enzovoort, naar Nederlands model. Op die manier hoefden wij niet naar de klant, maar kwam de klant naar óns”. De eerste cash & carry kwam in Beringen. De formule werkte en werd commercieel een succes. De klantenkring groeide en Kampenhout en Beerse volgden.

Twee wapens in de strijd
Inmiddels heeft Van Zon (met het karakteristieke zonnetje in het logo) food, non-food, drank, een slagerij, versproducten en sweets (ijs, gebak, desserts en snoep). Geen wonder dat buiten enkele vlaggen wapperen met de leus ‘We love food’. “Op dit moment hebben we 30.000 verschillende artikelen en leveren we zeven dagen per week aan onze klanten: hotels, restaurants, café’s, snackbars, frietkoten, foodtrucks en nog meer gelegenheden waar gegeten en gedronken kan worden”. Directeur Van Zon heeft duidelijk de ambitie om nog verder te groeien en om een nationale speler te worden. Twee belangrijke wapens gooit ze daarbij in de strijd. Ten eerste staat de service aan de klant hoog in het vaandel. Marion lacht en zegt: “Er mag nooit meer ’n café zonder ice-tea zitten. Bovendien: vóór twaalf uur besteld is nog dezelfde dag geleverd”. Ook de zorg voor het personeel is ’n troef van de directie, die ook nog bestaat uit een financieel directeur en een aankoopdirecteur. “Wij vinden de waarden voor de werknemers ontzettend belangrijk. We willen uitdragen dat we een familiebedrijf zijn”.
Daarnaast wil de horecagroothandel werken langs twee luiken: maatschappelijk verantwoord en bewust delen. Op het gebied van sport, hulpbehoefte en cultuur weet Marion Van Zon mensen blij te maken, waaronder ‘De Klimroos’, ‘Rock Monsieur’ en ‘Van Zon-Remeha BMW-team’.

Diploma’s
Op de vraag hoeveel tijd Marion van Zon thuis doorbrengt, zegt ze dat ze best wel veel thuis was in de periode dat haar zoon nog klein was. “Nu is hij achttien en moet ik bekennen vaak vier tot vijf avonden per week van huis te zijn. Gelukkig kan mijn man daar goed tegen. Maar áls ik thuis ben, is het ook quality-time. Deze week heb ik ’s avonds een receptie van een klant, ben ik aanwezig op een vergadering van werkgevers, ga ik naar de Rotary, probeer ik ’n avond te gaan joggen en is er nóg een vergadering van een ándere werkgeversorganisatie”. Het is duidelijk; ze legt haar ziel en zaligheid in het bedrijf. Geen wonder dat de muur bezaaid is met diploma’s van ‘Trends Gazellen’, een instantie die jaarlijks de snelst-groeiende ondernemingen van Limburg bekend maakt. Ook een diploma van  Unizo siert een wand: ‘Een onderscheiding voor ondernemende vrouwen met een voorbeeldfunctie’, vorig jaar in Genk uitgereikt. Tussen alle diploma’s een medaille met de afbeelding van Spartacus, en de tekst ‘Parc d’Enghien Spartacus Run 2016’. “En daar een mooie tekening van een huisje met rokende schoorsteen, getekend door onze zoon”. Op de vensterbank wat voedselbakjes en een moeder-zoon-foto. Het bureau is aardig opgeruimd. Er liggen wat uitgeprinte e-mails en een niet-apparaat bergt de gastvrouw nog vluchtig op.

Verantwoordelijkheid
“Ik ben trots op onze onderneming, waar ik al twintig jaar deel van ben, begonnen met het –tegen mijn zin- controleren van facturen en na lang zeuren op de afdeling telesales, wat me wél aansprak”. De CEO is zich zeer bewust van haar verantwoordelijkheid, en weet hoeveel gezinnen afhankelijk zijn van een salaris dat ze bij Van Zon verdienen.  Ook als er grote investeringen moeten worden gedaan, zoals een nieuwe vestiging in Beerse (kosten tien miljoen euro) realiseert zij zich de ernst en de verantwoordelijkheid van haar vak. “Dat was de échte eerste stap zónder mijn ouders”. De directeur probeert nu elke week minimaal één keer op elke vestiging te zijn, om de binding met personeel en klanten zo optimaal mogelijk te houden. Geen wonder dat het 50-jarig bestaan zo groots werd gevierd met tweeduizend gasten: personeel, klanten, leveranciers en familie Van Zon.

‘De directeur van …’ is een serie artikelen van Evert Meijs, waarin de directeur van een bedrijf of instelling wordt gevraagd aan wat voor organisatie leiding wordt gegeven en welke mens áchter die manager schuilt.
Deze week staat in dit slot-artikel deel 6 centraal:
Mevrouw Marion van Zon.
Geboren: 1980 te Neerpelt.
Opgegroeid in Hamont.
Woonachtig in St.-Huibrechts-Lille.
Sedert 2011 directeur (Chief Executive Officer) van Van Zon,
En gecommuniceerd met medewerkers en klanten in 2014
Distributiecentrum en kantoor aan Middenweg 9 te Hamont,
Met drie zelfbedieningswinkels in resp. Beringen, Kampenhout en Beerse.
Aantal personeelsleden + 200, aantal FTE + 170 .

Powered by Blog Grabber