De Theatrale Bende van Overpelt

Doe het ze maar na. Driemaal een uitverkocht CC Palethe en de aanwezigheid van drie burgemeesters: Raf Drieskens, Jaak Fransen en Theo Schuurmans, en een bijna burgemeester Frank Smeets. Dat betekent wel…De Theatrale Bende van Overpelt

21-12-2018 11:23 – Ingezonden door Redactie

Doe het ze maar na. Driemaal een uitverkocht CC Palethe en de aanwezigheid van drie burgemeesters: Raf Drieskens, Jaak Fransen en Theo Schuurmans, en een bijna burgemeester Frank Smeets. Dat betekent wel een bezoekersaantal van meer dan 1.000 mensen voor een plaatselijk theatergezelschap. Petje af. De theatervoorstelling van de Theatrale Bende was voor een groot gewijd aan de fusie van Neerpelt en Overpelt. Ook al is de bende al wel bekend van eerdere succesvolle shows, blijkbaar was dit wel een thema dat veel mensen aansprak. Toch ging het soms ook wel over iets geheel anders dan de fusie. Jaak Fransen werd in scène gezet met zijn vrouw en zijn drukke agenda. Raf bleek in de voorstelling een te overhaast gesprek te hebben gehad met Theo Schuurmans van Hamont-Achel en dit zonder medeweten van Jaak. Daardoor zou Theo uit de fusieplannen zijn gestapt. De fusie was immers in eerste instantie ook begonnen met de gedachte om Hamont-Achel hierin te betrekken. Over Frank waren nog niet zoveel anekdotes. Wellicht komt hij een volgende keer aan de beurt. De fantasie van de Bende is later wat op hol geslagen toen ze de architecten van de fusie erbij haalden met onder meer het idee van een vliegveld en een haven in deze nieuwe grote gemeente. In elke grote stad heb je dan ook nog vluchtelingen vanuit Syrië of elders. Dat zal volgens de Bende in het grote Pelt niet anders zijn. Die zouden verwezen kunnen worden naar de toekomstige sloppenwijken op de Grote Heide, ver buiten het centrum dus. Zo ook voor alle inwoners die op plekken wonen waar een vliegveldparking komt zoals Boseind en Herent. Die moeten dan maar gaan wonen in de leegstaande villa’s van de Grote Heide omdat de bewoners daar wel zouden wegtrekken door de komst van vluchtelingen. Bovendien woonden daar in het verleden toch al een aantal criminelen. In hun verdere fantasieën zagen ze in deze grote gemeente ook een plaats voor prostitutie. Dat zou dan de Leopoldlaan worden. Dat de Bende uit Overpelt komt was af en toe te merken aan de grappen die er werden gemaakt over Neerpelt en de Neerpeltenaren. Volgens eigen zeggen zouden ze het omgekeerde doen als ze in Neerpelt gaan optreden. Onder meer het kunstwerk op het viaduct van de IJzeren Rijn kreeg het af en toe te verduren.  Al bij al werd op het einde van de voorstelling een door henzelf gemaakt Pelts volkslied gebracht waar het publiek op den duur al best een nootje van mee kon zingen. “Peltenaren zijn de vriendelijkste mensen”, aldus de Theatrale Bende.

Powered by Blog Grabber