De Toeters trappen bijzonder jubileumjaar af

De leden van carnavalsvereniging De Toeters kunnen niet wachten om het nieuwe carnavalsseizoen dit weekend af te trappen. Vanwege het 66-jarig bestaan is het een extra bijzondere carnavalsperiode.De Toeters trappen bijzonder jubileumjaar af

16-11-2018 17:11 – Ingezonden door Redactie

De leden van carnavalsvereniging De Toeters kunnen niet wachten om het nieuwe carnavalsseizoen dit weekend af te trappen. Vanwege het 66-jarig bestaan is het een extra bijzondere carnavalsperiode.
De vereniging uit Budel-Schoot is opgericht in 1953. Vanwege de Watersnoodramp werden toen echter alle festiviteiten afgelast. Daardoor gingen de eerste activiteiten van De Toeters pas in 1954 van start. Voor de naam liet de carnavalsclub zich inspireren door het oude gemeentewapen van de gemeente Budel. Hierin zijn drie toeters verwerkt.

Het jubileumjaar wordt zaterdag ingeluid met het Carnibal, een nieuw carnavalsfeest in gemeenschapshuis De Reinder. Jos de Werdt, vorst van De Toeters: “Na twee edities ‘Ik hou van carnaval’ hebben we de koppen bij elkaar gestoken en besloten om onze seizoensopener beschikbaar te stellen voor jubilerende verenigingen, zodat zij onder onze vlag een 11- of 22-jarig jubileum kunnen vieren.” Hiermee is de vereniging vorig jaar begonnen.
De Werdt geeft aan dat het niet voor iedere groep is weggelegd om op eigen kracht een groot jubileumfeest te houden. Omdat er dit jaar geen jubilerende groepen zijn, wordt het nieuwe seizoen zaterdag afgetrapt met de eerste editie van het Carnibal. Het carnavalsfeest begint om 20.00 uur. DJ Bonte Carla treedt op.

De afgelopen maanden werden de eigen leden al een beetje opgewarmd voor de viering van het 66-jarig bestaan. “We komen om de 66 dagen bij elkaar. Hiermee zijn we na het vorige carnavalsseizoen begonnen. We hebben er nu vier bijeenkomsten opzitten”, zegt John Kees.

Ter gelegenheid van het jubileum wordt het lange carnavalsseizoen door De Toeters met een paar maanden verlengd. In het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 mei wordt het 66-jarig bestaan op grootse wijze gevierd in een feesttent op het Stationsplein in Budel-Schoot. Op zaterdag wordt er een Oktoberfest gehouden met Die Powerhosen. Op zondag is er frühshoppen met Berry Knapen en blaaskapel d’Einder Muzikanten. Later op de middag is er de 11e plus enne zonnig noa de maondig vur d’n optocht, met feest-dj Hardy.
Het programma op zondagmiddag is vooral gericht op de jeugd. Toeters-voorzitter Marcel van Gils: “Hiermee wordt het gebruikelijke feestje voor het vertrek van de optocht op carnavalsmaandag nog eens dunnetjes overgedaan.” John Kees vult aan: “Ook willen we die middag nog een spelmoment inbrengen.”

De voorbereidingen voor het jubileumweekend zijn in volle gang. “We zijn er al anderhalf jaar mee bezig”, zegt Kees. De vereniging wil flink uitpakken. De Werdt: “Daarom hebben we bij onze zusterverenigingen verschillende draaiboeken opgevraagd.”
De vereniging heeft er bewust voor gekozen om het jubileumweekend buiten de carnavalsperiode te houden. De Werdt: “Het is weliswaar een lang seizoen, maar ook onze zusterverenigingen hebben weer veel activiteiten gepland.” Kees: “Regelmatig zullen we deze evenementen aangrijpen om carnavalsverenigingen op een ludieke manier voor ons jubileumweekend uit te nodigen.”

Foto Smile Fotografie

Powered by Blog Grabber