De Volharding brengt Winter’s Grace

De Volharding uit Valkenswaard opent het kerstseizoen in de Theaterzaal van de Cantine met winter’s Grace. Op zondagmiddag 25 november om 15.00 uur komt de Koninklijke Gemengde Zangvereniging De Volharding…De Volharding brengt Winter’s Grace

18-11-2018 13:53 – Ingezonden door Redactie

De Volharding uit Valkenswaard opent het kerstseizoen in de Theaterzaal van de Cantine met winter’s Grace. Op zondagmiddag 25 november om 15.00 uur komt de Koninklijke Gemengde Zangvereniging De Volharding naar Budel-Dorplein om daar het seizoen te openen met een kerstcantate. Kerstcantates zijn een populair fenomeen in de Verenigde Staten. Winter’s Grace van Joseph M. Martin is een eigentijdse romantische compositie, maar toch zal de luisteraar de traditionele Engelse en Latijnse kerstliederen herkennen die de componist heeft verwerkt. De cantate bestaat uit tien delen die qua sfeer enorm verschillen. Sommige delen klinken teder en ingetogen, andere delen zijn uitbundig en zo ritmisch dat je als luisteraar hierin meegesleept wordt. De Eindhovense  Stadsdichter van 2017, Nienke Esther Grooten, heeft de inleiding en de verbindende teksten geschreven en zal die zelf voordragen. De Volharding is een koor met een rijke traditie en een veelzijdig repertoire, van opera, kerkmuziek en romantische liederen tot moderne werken zoals de Queen Symphony. Op dit moment bestaat het koor uit ongeveer 75 leden. De huidige dirigent is Leo Smeets en de vaste begeleider is Frans van Tuijl. Kaartverkoop à €7,50 aan de zaal op 13 en 20 november van 19.00 uur tot 21.00 uur en voor het concert. Of telefonisch bij Selly der Kinderen via tel. 0031 495 494012. Meer info op www.kgzdevolharding.nl

Powered by Blog Grabber