“Deurtjes zoeken in de belevingswereld bij dementie”

“Deurtjes zoeken in de belevingswereld bij dementie” Alzheimer Café Weert op 19 november 2018 de ingang om contact te maken met mensen met dementie kan via de zintuigen worden gezocht. Zintuigactivering betekent dat je een toegang zoekt in de innerlijke leefwereld. Dit kan door middel van zien, horen,…“Deurtjes zoeken in de belevingswereld bij dementie”

18-11-2018 13:59 – Ingezonden door Redactie

De ingang om contact te maken met mensen met dementie kan via de zintuigen worden gezocht. Zintuigactivering betekent dat je een toegang zoekt in de innerlijke leefwereld. Dit kan door middel van zien, horen, voelen en aangeraakt worden, reuk en smaak. Soms is het er prettig, rustig en vriendelijk maar het kan ook gebeuren dat het deurtje dat zich opent spanningen versterkt en onrust oproept. Een naaste kan dan ondersteunen in het verwerken. Doel is vooral ontspanning en het opdoen van prettige waarnemingsindrukken, waardoor de persoon met dementie zich rustiger, prettiger en begrepen voelt.  Hoe kan dit worden verwezenlijkt? Deze avond worden handvatten aangereikt en gaan we met elkaar in gesprek over dit thema. Het Alzheimer Café wordt gehouden in Het Keenter Hart, St. Jozefskerkplein 3, 6006 ZH te Weert en is vanaf 19.00 uur geopend. Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Iedereen is van harte welkom! Zowel mensen met dementie en hun partners, mantelzorgers, familieleden, zorgverleners, als andere belangstellenden, jong en oud. Aanmelden is niet nodig, iedereen kan zo binnenlopen. Uw eerste kopje koffie of thee is gratis, voor uw volgende consumptie betaalt u een bescheiden vergoeding. Graag tot ziens in ons Alzheimer Café.

Powered by Blog Grabber