“Deze ademhalingstechniek is een krachtige tool om stress onder controle te krijgen”

Katrien Nuyts, van praktijk Calmthe in Overpelt, biedt sinds kort sessies hartcoherentie aan. “Deze training richt zich op de ademhaling, om zo stress en burn-out tegen te gaan,” aldus Katrien. “Maar ook…“Deze ademhalingstechniek is een krachtige tool om stress onder controle te krijgen”

24-12-2018 13:56 – Ingezonden door Redactie

Katrien Nuyts, van praktijk Calmthe in Overpelt, biedt sinds kort sessies hartcoherentie aan. “Deze training richt zich op de ademhaling, om zo stress en burn-out tegen te gaan,” aldus Katrien. “Maar ook voor mensen die kampen met onder andere angstaanvallen, hyperventilatie en hypersensitiviteit is deze techniek erg effectief.”

Met een eenvoudige ademhalingsoefening kan je je hartritme in die mate beïnvloeden dat het hart van een stress modus naar een veilige modus gaat, in hartcoherentie.  Op dat moment geeft het hart het signaal naar de hersenen dat alles veilig is: zo brengt het hart, ons brein en zenuwstelsel terug in balans. Dit is kort waarvoor de training hartcoherentie voor staat. “Door te focussen op het volume, het patroon en de frequentie van de ademhaling kan je het hartritme beïnvloeden waardoor er een fysiologisch proces op gang komt, met tal van voordelen voor je lichaam en geest,” aldus Katrien.  “Deze techniek is wetenschappelijk bewezen en is enorm geschikt voor iedereen die kampt met stress, angstaanvallen, symptomen van een burn-out, hyperventilatie of hypersensitiviteit.” De techniek is eenvoudig aan te leren en kan op iedereen toegepast worden. “Stress bestaat in veel vormen,” gaat Katrien verder. “Of het nu gaat over emotionele stress, examenstress of spanning op het werk: deze training biedt handige tools aan om dit terug onder controle te krijgen. En het effect ervan is direct voelbaar.” Vanaf de eerste sessie ga je zelf aan de slag met de ademhalingsoefening. De bedoeling is dat dit een plekje in het dagelijkse leven krijgt en zo zorg je zelf voor meer rust in zowel lichaam als geest. In de sessies krijgt u achtergrondinformatie over de stressmechanismen, maar ook meer uitleg over hoe de werking van het hart en de ademhaling verbonden zijn met elkaar. Bovendien komen vragen zoals ‘wat is stress of een burn-out nou precies’, ‘wat doet het met je lichaam’ en natuurlijk ‘wat kan je doen om dit te herstellen of te vermijden?’ aan bod. Op vrijdag 4 januari om 10.00 uur, op donderdag 10 januari om 19.00 uur en op zaterdag 19 januari om 14.00 uur organiseert Katrien in haar praktijk Calmthe info-momenten waarin ze graag meer uitleg geeft over deze hartcoherentie training. Aanmelden kan via katrien@calmthe.be

Ook kan iedereen bij Calmthe terecht voor een Vedic Art cursus. Zowel in groep als individueel kan deze cursus gevolgd worden. Via schilderen word je meer bewust van jezelf en ben je beter in staat om met hindernissen om te gaan die op je pad komen. Calmthe biedt zowel basiscursussen aan als vervolglessen Vedic Art aan. Er is ook een aanbod voor kinderen in de schoolvakanties. Kijk zeker op www.calmthe.bevoor inschrijving en meer info. Daarnaast kan iedereen nog steeds bij Calmthe een shiatsu ontspanningsmassage of stoelmassages boeken (in de praktijk of op locatie), of de anti-stress therapie volgen. Ook nieuw in het aanbod is lachyoga, waarin je op een laagdrempelige manier oefeningen en bewegingen ontdekt die ervoor zorgen dat er, samen met het lachen, bepaalde stoffen vrijkomen waardoor je je beter in je vel voelt.  “In feite zijn alle cursussen en trainingen die ik aanbied met elkaar verbonden. Ze staan namelijk allemaal in het teken van bewustwording van je eigen lichaam en geest. En het uiteindelijke doel is dat je beter voor jezelf leert zorgen om zo makkelijker met de obstakels van het leven om te kunnen.”

Calmthe, Heesakkerstraat 73 in Overpelt
www.calmthe.be
Tel. 0032 471 417558
katrien@calmthe.be

Powered by Blog Grabber