Dienstverlening Taxbus  feestdagen, nieuwe tarieven 2019

Tijdens de jaarwisseling is de dienstverlening van Taxbus aangepast. Op oudejaarsavond stopt Taxbus eerder en in de nieuwjaarsnacht worden alleen rolstoelgebonden klanten vervoerd. Reizigers worden geadviseerd de ritten voor de feestdagen tijdig aan te melden. Daarnaast zijn de tarieven voor 2019 vastgesteld.Dienstverlening Taxbus  feestdagen, nieuwe tarieven 2019

13-12-2018 15:24 – Ingezonden door Redactie

Tijdens de jaarwisseling is de dienstverlening van Taxbus aangepast. Op oudejaarsavond stopt Taxbus eerder en in de nieuwjaarsnacht worden alleen rolstoelgebonden klanten vervoerd. Reizigers worden geadviseerd de ritten voor de feestdagen tijdig aan te melden. Daarnaast zijn de tarieven voor 2019 vastgesteld.

Reserveren Taxbusritten kerstdagen
Ook tijdens de drukke kerstdagen willen wij u natuurlijk het best mogelijke vervoer bieden. Wij adviseren u daarom om op tijd uw ritten voor de kerstdagen te reserveren. Onze vervoerders kunnen dan het beste inspelen op uw vervoervraag en alvast een passende ritplanning maken. Reserveert u vóór zaterdag 22 december 2018, 16.00 uur, dan kunnen wij uw rit op het gewenste tijdstip inboeken. Reserveert u later, dan is de kans groter dat u met vertraging te maken krijgt.

Dienstverlening jaarwisseling
Net zoals in het openbaar vervoer stopt het Taxbusvervoer op oudejaarsavond eerder dan normaal. De laatste reguliere Taxbusritten op 31 december 2018 starten om 22.15 uur.

Voor onze rolstoelgebonden klanten maken wij een uitzondering. Zij kunnen op verzoek ook tijdens de nieuwjaarsnacht door Taxbus worden vervoerd, omdat zij doorgaans geen alternatieve mogelijkheden hebben om het vervoer te regelen. Voor rolstoelritten tijdens de nieuwjaarsnacht gelden de volgende voorwaarden:

·      De rit kan geboekt worden t/m vrijdag 28 december 2018, 16:00 uur via de reserveringslijn van Taxbus (0800-0234 795).
·      De ophaaltijden liggen tussen 0.30 en 1.30 uur. Vanwege de beperkte beschikbaarheid kan het voorkomen dat klanten niet helemaal op het gewenste tijdstip worden vervoerd.
·      In de nieuwjaarsnacht kan per pashouder maximaal één (sociaal of medisch) begeleider meereizen.

Vaste ritten op feestdagen
Vaste ritten die op een officiële nationale feestdag vallen, worden uit de planning verwijderd. Klanten die hun vaste rit ook op 1e  of 2e kerstdag of op Nieuwjaarsdag willen maken, dienen dit apart en tijdig door te geven.

Tarieven Taxbus 2019
Voor 2019 zijn de volgende klanttarieven vastgesteld:

Wmo tarief € 0,75 per zone
Ouderentarief in Bladel en Helmond € 0,75 per zone
Ouderentarief in Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende en Valkenswaard € 1,35 per zone
Tarief voor extra meereizenden* € 7,10 per zone
OV-tarief in Helmond (binnen gemeentegrens) € 4,50 per rit
OV-tarief in Deurne € 4,15 per zone
Commercieel tarief** € 9,65 per zone
Toeslag aankomstgarantie € 8,50

* Niet zijnde medische of sociaal begeleider, (maximaal 2) minderjarige kinderen of hulphond.

**Het commerciële tarief geldt vanaf de 6ezone en voor zones die buiten uw individuele vervoersgebied vallen (niet van toepassing voor OV Helmond).

Powered by Blog Grabber