Dik verdiende overwinning voor VR1 FC Cranendonck

CRANENDONCK – De uitwedstrijd in Brunssum leverde eindelijk weer eens 3 dik verdiende punten op voor de vrouwen van FC Cranendonck.Dik verdiende overwinning voor VR1 FC Cranendonck

22-03-2019 12:03 – Ingezonden door Redactie

CRANENDONCK – De uitwedstrijd in Brunssum leverde eindelijk weer eens 3 dik verdiende punten op voor de vrouwen van FC Cranendonck. Op het goede kunstgrasveld kon, ondanks de vele regenval van de afgelopen week, prima gevoetbald worden. Vanaf de eerste minuut was het FCC dat het spelbeeld bepaalde. Er werd veelal gevoetbald op de helft van Brunssum en achterin werd, op een gevaarlijke counter na, weinig weggegeven. De debuterende Iris Kiggen speelde als linksback ook een puike partij. De constante druk leverde veel corners en kleine kansjes op. Er was echter lange tijd niemand die eens op goal schoot. Pas in de laatste 10 minuten voor rust werd er van afstand geschoten en de keepster getest. Net voor rust kwam FCC wel op voorsprong. Een goede corner van Anniek werd door de keepster net weggetikt richting tweede paal. Daar stond Jessy op de juiste plek om de bal in het doel te werken, 0-1. Na rust veranderde het spelbeeld enigszins, omdat Brunssum zich niet zomaar gewonnen gaf en wat meer vooruit ging voetballen. Hierdoor werd het voor FCC wat lastiger om de voorhoede in tact te houden en werd het vooral hard werken en proberen te blijven voetballen. De eveneens debuteerde Simone Kiggen bleek, net als haar zus, een aanwinst voor de ploeg en aan beide meiden gaat FCC nog veel voetbalplezier beleven.
Halverwege de tweede helft kwam Brunssum op gelijke hoogte en moest FCC weer opnieuw beginnen. Even was de ploeg aangeslagen, maar al snel werd op zoek gegaan naar de winnende treffer. Er waren schoten van Karen, Irina en Anniek en een kopbal van Joke die net naast ging. Die winnende kwam even later van de voet van Joke. Een slordig genomen vrije trap van de tegenstander kwam in de voeten bij Karen die geen moment aarzelde en met een prachtige pass Joke de diepte in stuurde. Joke bleef koelbloedig en maakte er 1-2 van. FCC gooide de wedstrijd op slot en maakte zelfs nog bijna de 1-3. Robin loste een goed schot op doel, maar de keepster keerde haar inzet. Na het eindsignaal was er de vreugde bij de FCC vrouwen, omdat er na lang wachten weer eens 3 punten naar Cranendonck gingen.
Het zevental had minder te vertellen, in de thuiswedstrijd tegen Emplina werd een zeer ruime nederlaag geleden. Volgende week speelt alleen VR1, thuis tegen RKMSV.

Powered by Blog Grabber