Drie vrijwilligersorganisaties geholpen met communicatie uitdaging

Tijdens Comm op! bij Punt Welzijn zijn op 30 mei vijftien marketing- en communicatieprofessionals met veel enthousiasme vrijwillig aan de slag gegaan met diverse communicatie uitdagingen van vrijwilligersorganisaties…Drie vrijwilligersorganisaties geholpen met communicatie uitdaging

14-06-2018 11:13 – Ingezonden door Redactie

Tijdens Comm op! bij Punt Welzijn zijn op 30 mei vijftien marketing- en communicatieprofessionals met veel enthousiasme vrijwillig aan de slag gegaan met diverse communicatie uitdagingen van vrijwilligersorganisaties in Weert. Afgevaardigden van Humanitas Midden Limburg, de Fair Trade Shop Weert en stichting Vrakkerplein werkten samen met de professionals aan onderwerpen als naamsbekendheid en vrijwilligerswerving.

Stichting Vrakkerplein zocht hulp bij het vergroten van naamsbekendheid en het binden van vrijwilligers. De aanwezige secretaris van de stichting zegt na afloop: “We hebben veel handvaten gekregen waarmee we nu verder kunnen. Er is onder andere gewerkt aan een elevator pitch over de plannen van de stichting en er zal een poster gemaakt worden.” Humanitas Midden Limburg ging naar huis met diverse manieren en middelen om mensen enthousiast te maken om zich als vrijwilliger voor Humanitas in te zetten. De Fair Trade Shop Weert heeft een mooie kernboodschap gemaakt en van daaruit middelen voor PR bedacht, en diverse tips gekregen om de boodschap van de winkel over te dragen aan de klanten. De betrokken professionals waren enthousiast over hun deelname. ”Zo heb ik de kans om vrijwilligerswerk te doen in mijn eigen stad op mijn eigen vakgebied” en “Leuk om mijn kennis en ervaring in te zetten voor een lokaal maatschappelijk initiatief” waren 2 reacties.

Comm op! is georganiseerd op initiatief van Natasja van Eijsden, zelf communicatie professional. Zij vertelt: “Ik heb meegedaan aan een soortgelijk project in Eindhoven en dacht naderhand: Waarom hebben we dit niet in Weert? Want ik zie dat Weert veel mooie organisaties heeft die zich inzetten voor de samenleving.” Na overleg met Goedbezig Weert, onderdeel van Punt Welzijn, was al snel duidelijk dat een dag als deze helemaal aansluit bij één van de doelstellingen van Goedbezig Weert; het leggen van verbindingen tussen professionals vanuit bedrijven en vrijwilligersorganisaties. Voor Comm op! hadden zich in totaal 6 vrijwilligersorganisaties uit Weert aangemeld. De drie organisaties die op 30 mei niet werden ondersteund, kunnen rekenen op hulp op een ander moment.

Powered by Blog Grabber