Druif van de maand

SOERENDONK – Op een leuke manier je wijnkennis vergroten?Druif van de maand

03-04-2019 12:21 – Ingezonden door Redactie

SOERENDONK – Op een leuke manier je wijnkennis vergroten? Dat kan vanaf april op elke eerste zaterdag van de maand op Wijngoed Zurrick. Wijnbouwer/wijnmaker Henk Aarts stelt in zijn eigen wijngaard iedere maand een ander druivenras centraal en natuurlijk de wijn die hiervan wordt gemaakt. Op zaterdag 6 april neemt Henk je mee in de wereld van de merlot druif. Kom luisteren, ervaren en vooral proeven waarom deze druivensoort inmiddels de status heeft veroverd die zij verdient. Van allemansvriend tot krachtige en elegante wijn. In een korte lezing wordt duidelijk waarom smaken van merlot wijnen verschillen, hoe dit komt en waar je op kunt letten als je een fles wijn koopt. De presentatie wordt elk half uur gehouden, van 14.00 uur tot 17.00 uur. De inloop is gratis en tegen een vergoeding kun je met een proeverij zelf ontdekken welke merlot wijn jouw smaakvoorkeur heeft. ‘Druif van de maand’ worden gehouden van april tot en met oktober. In deze periode kun je de wijngaard zien ontwikkelen vanaf het ontwaken uit haar winterslaap tot de oogst van de trossen in het najaar. Onder deskundige begeleiding is er elke maand een rondleiding met uitleg over de werkwijze van Wijngoed Zurrick. Je bent van harte welkom op zaterdag 6 april vanaf 14.00 uur. De wijngaard is gelegen aan het karrenspoor de Stallekes in Soerendonk. Inrit van het pad is tussen Zitterd 28-30 (werkplaats autoschadebedrijf Schurs). De wijngaard wordt aangegeven met borden en vlaggen.  

Powered by Blog Grabber