Druk bezocht nieuwjaarstoernooi Badminton Club Maarheeze

Afgelopen vrijdag opende Badminton Club Maarheeze 2019 weer sportief in de Smeltkroes met het traditionele nieuwjaarstoernooi. Dit werd druk bezocht, er werd zelfs een extra speelveld opgezet. Na afloop…Druk bezocht nieuwjaarstoernooi Badminton Club Maarheeze

11-01-2019 10:16 – Ingezonden door Redactie

Afgelopen vrijdag opende Badminton Club Maarheeze 2019 weer sportief in de Smeltkroes met het traditionele nieuwjaarstoernooi. Dit werd druk bezocht, er werd zelfs een extra speelveld opgezet. Na afloop werden onder het genot van een hapje en drankje enkele dankwoorden uitgesproken voor getoonde inzet. En ook nu werd weer een 25-jarig jubileum gevierd. In 1984 werd Peter Stoter lid van BCM, hij maakte o.a. deel uit van de redactie van het clubblad, was mede-organisator van Clubkampioenschappen en diverse jeugdactiviteiten. Na een pauze pakte hij enkele jaren geleden het racket weer ter hand en zo tikt de teller inmiddels de 25 jaren lidmaatschap aan.

Eveneens terugkerend is het initiatief van Badminton Club Maarheeze om kinderen kennis te laten maken met de badmintonsport. Voor basisscholen in Maarheeze en Gastel die gymles volgen in de Smeltkroes wordt in januari weer deze kennismaking georganiseerd. Vanuit BC Maarheeze komen trainer en enkele seniorleden een gymles aandacht besteden aan de badmintonsport. Iedereen heeft wel eens buiten badminton gespeeld op een grasveldje of in de tuin, maar als zaalsport is deze voor velen een stuk minder bekend. De badmintonsport is de snelste zaalsport en komt in een hal (in een windstille omgeving) pas echt goed tot zijn recht. Elk jaar blijkt deze kennismaking voor enkele kinderen de reden om het langer te gaan proberen bij BC Maarheeze. Aanvullend mag er dan ook nog 3x gratis op proef meegespeeld worden en indien een kind n.a.v. deze sportkennismakingslessen beslist lid te worden, krijgt hij of zij van de club een racket cadeau. In de Smeltkroes worden op vrijdagavonden van 18.30 tot 20.30 uur (in 2 verschillende leeftijdsgroepen) de fijne kneepjes bijgeleerd, zodat de kinderen al snel een aardig shuttletje kunnen slaan. Naast deze trainingen zijn er nog diverse activiteiten door het jaar heen, zoals bijvoorbeeld het altijd goed bezochte ouder-kindtoernooi en uitwisselingen met andere clubs uit de regio. Maar ook buiten de badmintonsport om worden activiteiten georganiseerd.
BCM speelt elke woensdag- en vrijdagavond in de Smeltkroes te Maarheeze van 20.30-22.30 uur, jeugd op vrijdagavond van 18.30-20.45 uur. Het is mogelijk om training te volgen, maar er je kan ook puur recreatief spelen op deze woensdag- en/of vrijdagavond. Wil je de badmintonsport eens proberen? Kom dan kosteloos een maand op proef meespelen. Voor informatie neem je contact op met Paul Schmitz (tel. 0031 495 593771) of kijk op www.bcmaarheeze.nl

Powered by Blog Grabber