Druk turnweekend voor Turnlust Budel

Afgelopen weekend vond de 1e kwalificatiewedstrijd in Valkenswaard plaats voor de turnsters van de tweede divisie en voor de eerste divisie stond in Valkenswaard de regionale op het programmaDruk turnweekend voor Turnlust Budel

14-12-2018 14:34 – Ingezonden door Redactie

Afgelopen weekend vond de 1e kwalificatiewedstrijd in Valkenswaard plaats voor de turnsters van de tweede divisie en voor de eerste divisie stond in Valkenswaard de regionale op het programma

Zaterdag was het de beurt aan onze zes senioren Maudi op den Buijsch, Dewi Corstjens, Merel van Breugel, Mijna Vos, Janne Schrurs en Jessie Kissen Maudi en Dewi beten de spits af in de eerste wedstrijd Maudi heeft laten zien dat ze al goed in vorm is Op brug en balk turnde ze strakke oefeningen wat resulteerde in mooie punten Met deze twee punten behaalde ze op beide toestellen de tweede plaats Ook sprong Maudi voor het eerste een nieuwe sprong op wedstrijd  Dewi was niet helemaal in vorm door een lichte blessure Ondanks dat begon ze goed op sprong en brug Op balk liet ze een strakke oefening zien Helaas op vloer kreeg ze tijdens de oefening last van haar blessure Maudi eindigde net naast het podium op plaats 4, Dewi werd 20ste

Daarna was het de beurt aan Merel en Mijna Merel begon heel erg sterk op de eerste drie toestellen Op twee toestellen, sprong en vloer, behaalde ook zij het een na hoogste cijfer! Op het laatste toestel moest ze helaas twee vallen incasseerde Ondanks dat eindigde ze in de top 10 op plaats 8  Mijna heeft allround goede oefeningen laten zien Ook zei heeft met een langdurige blessure moeten turnen Maar dit hielt haar niet tegen Ze beëindigde op een mooie 14de plaats

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Jessie en Janne  Janne heeft een overwinning behaald door weer na lange tijd op vloer te schroeven! Dat was al een goed begin van de wedstrijd Janne ging goed door op sprong en brug Helaas op balk moest ze een val incasseren Jessie turnde een nette brug oefening, maar zat niet helemaal lekker in de wedstrijd Hopelijk knalt ze de volgende wedstrijd in Breda Janne eindigde op plek 16 en Jessie werd 19e

Op zondag was er nog een dag vol turnen Ine Eijkens startte de ochtend bij de junioren 2e divisie Ine komt voor het eerst uit voor Turnlust Ze heeft vorig jaar de overstap gemaakt van Tonido naar Turnlust Ine begon op het toestel brug, hier liet ze een mooie handstand zien Op balk moest ze helaas het toestel vroegtijdig verlaten maar op sprong en vloer liet ze mooie oefeningen zien! Na de eerste wedstrijd stond Ine op plaats 5 Na de tweede wedstrijd junioren zakte Ine wat in het klassement en werd uiteindelijk 14e Ze kan zich net als de senioren nog de puntjes op de i gaan zetten voor de 2e kwalificatie voor de landelijke wedstrijden  

Later op de dag turnde Lieke Broers voor het eerst mee in de categorie senior 1e divisie Een flinke stap na haar promotie Maar ze liet zich niet kennen en zette haar beste beentje voor Ze liet een strakke brug oefening zien, hier mist ze alleen nog wat eisen Op balk liet ze een sterke en stabiele oefening zien Met een goed gevoel ging ze naar vloer, deze ging iets minder dan verwacht Lieke sloot de wedstrijd af met een hoge overslag met 1 1/2 draai Dit allemaal resulteerde in een hele knappe 4e plaats Op naar februari waar de landelijke wedstrijden starten

Powered by Blog Grabber