Eedaflegging tijdens eerste gemeenteraadszitting Pelt

De eerste gemeenteraadszitting van de gemeente Pelt vond plaats op 3 januari in CC Palethe. Gelukkig dat men voor die locatie gekozen had want er was een erg grote opkomst van belangstellenden die in dit…Eedaflegging tijdens eerste gemeenteraadszitting Pelt

12-01-2019 10:36 – Ingezonden door Redactie – Foto Albert Loos

De eerste gemeenteraadszitting van de gemeente Pelt vond plaats op 3 januari in CC Palethe. Gelukkig dat men voor die locatie gekozen had want er was een erg grote opkomst van belangstellenden die in dit aantal nooit in een van beide gemeentehuizen naar binnen kon. Meer dan 250 Peltenaren wilden deze historische eerste gemeenteraadszitting dan toch wel bijwonen. In grote lijnen werd de agenda van deze zitting bepaald door benoeming, vaststelling van de rangorde en eedafleggingen. In het verleden ging de eedaflegging gepaard met de woorden: “Ik zweer getrouwheid aan de Koning, gehoorzaamheid aan de Grondwet en aan de wetten van het Belgisch volk”. Bij navraag aan de burgemeester welke woorden nu bij de eedaflegging gebruikt worden blijkt het de volgende belofte te zijn: “Ik zweer de verplichtingen van mijn ambt trouw na te komen”.

Powered by Blog Grabber