Een mooi gevecht met ups en downs

Afgelopen weekend stond alweer de eerste wedstrijd van 2019 op de planning. Daarmee ging ook de 2e helft van de competitie van start. Na een voorbereiding inclusief nieuwjaarsborrel met meer dan de helft…Een mooi gevecht met ups en downs

20-01-2019 12:03 – Ingezonden door Sara Voskuilen – Foto Jos Meusen

Afgelopen weekend stond alweer de eerste wedstrijd van 2019 op de planning. Daarmee ging ook de 2e helft van de competitie van start. Na een voorbereiding inclusief nieuwjaarsborrel met meer dan de helft van het team aan de thee in plaats van het witbier – want: goede voornemens – waren we klaar voor de start. We hadden wat recht te zetten, want in Velden viel de 2e wedstrijd van het seizoen niet veel te halen (op de hapjes na de wedstrijd na dan).

Na een peptalk vol complimentjes (snik) van de kootsj konden we van start. De warming up kon niet beter, grotendeels met muziek en dit keer ook met licht (fijne bijkomstigheid) begonnen wij loeiheet aan de wedstrijd. Set 1 slaagden we in ons plan en de theorie die onze kootsj ons had verklapt leek te kloppen. Wat die theorie inhoudt, dat moeten jullie zelf maar aan hem vragen. De pass lag goed, Marloes kon al haar poppetjes aanspelen, er werden ballen van de grond gehaald en Velden had deze set geen kans. 25-14 was het resultaat.
Set nummer 2 was het tegenovergestelde van de eerste set. De meiden uit Velden herpakten zich, haalden meer van de grond en aan onze kant werden teveel persoonlijke fouten gemaakt. In rotvaart stevende Velden op setwinst af en met 16-25 maakten ze de ‘gelijkmaker’.
Maar – niet getreurd – nog 2 sets te gaan en nog 3 punten te behalen. Dus vol goede moed gingen we in set 3 van start. En de down van set 2 wisten we om te draaien in een up in set 3. Opnieuw werd er – aan beide kanten – hard gewerkt maar dit keer lag de druk weer op de dames in het rood. Bij ons lukte alles en er werd knap verdedigend werk verricht, zowel duikend als blokkerend. Na 39 punten was deze set weer snel beslist: opnieuw 25-14.
De 4e set werd het pas echt een wedstrijd, de 3 sets hiervoor lag de druk telkens aan een van de twee kanten. Set 4 was vanaf het begin een getouwtrek, en boven de 20 werd het al helemaal spannend. We slaagden er niet in om 3 matchpoints te verzilveren en Velden maakte uiteindelijk het 5e matchpoint (en hun 2e matchpoint) af. Respect, want de kansen lagen er zeker voor ons. Velden won deze set met 29-31 en hiermee stond het 2-2.
De 5e set werd er door beide teams doorgevochten, met mooi volleybal en iets minder mooi volleybal. Het was een wedstrijd waarbij aan beide kanten veel beleving was en ik denk dat het publiek heeft kunnen genieten van een leuke pot volleybal met af en toe knalharde aanvallen en mooie reddingsacties. Alleen Velden trok in de 5e set nét, maar dan ook nét aan het langste eind en won door een laatste setstand van 14-16 met 3-2 – verdiend – de wedstrijd.
Wij staan op dit moment op een 4e plek waarbij de top 3 iets uit lijkt te lopen. Maar in de competitie is al gebleken dat het niveau dicht op elkaar ligt en er komen nog leuke wedstrijden aan. Volgend weekend spelen wij in St. Anthonis tegen Activia DS 1, die op dit moment een plekje onder ons staan. Het belooft weer een leuke pot volleybal te worden en wij gaan onze uiterste best doen om als een fit geheel aan de start te staan om zoveel mogelijk punten mee terug naar Budel te nemen en wie weet weer eens te starten aan een mooie reeks winstpartijen.

Powered by Blog Grabber