Een ster voor wie er niet meer is

In Overpelt en Neerpelt kunnen de mensen de komende dagen op elk van de zes begraafplaatsen een ster hangen in een herdenkingsboom. De ster staat symbolisch voor wie er niet meer bij is tijdens de feestdagen….Een ster voor wie er niet meer is

24-12-2018 14:09 – Ingezonden door Redactie

In Overpelt en Neerpelt kunnen de mensen de komende dagen op elk van de zes begraafplaatsen een ster hangen in een herdenkingsboom. De ster staat symbolisch voor wie er niet meer bij is tijdens de feestdagen. In deze eindejaarsperiode is het gemis van een dierbare overledene, hoe kort of hoe lang zijn of haar leven ook was, immers vaak voelbaarder dan ooit.  Op elk van de begraafplaatsen zijn de komende twee weken sterren en schrijfgerief voorzien. De mensen kunnen op de ster een persoonlijke boodschap schrijven of tekenen en de ster vervolgens in de herdenkingsboom hangen. Kinderen mogen gerust ook knutselwerkjes of tekeningen meebrengen en in de boom hangen. Je kan voor dit initiatief op de begraafplaatsen terecht van 17 december tot en met 1 januari, elke dag van 10.00 tot 17.00 uur. Op 2 januari kan iedereen wie dat wenst zijn/haar ster terug ophalen.  Adressen van de Peltse begraafplaatsen:
• Kerkhof Overpelt-Fabriek: Leukenstraat?
• Kerkhof Lindel-Hoeven: Hoevenstraat?
• Kerkhof Overpelt: Steenovenstraat?
• Kerkhof Neerpelt: De Zandberg ?
• Kerkhof Boseind: Roosendijk?
• Kerkhof Sint-Huibrechts-Lille, Dorpsstraat?

Powered by Blog Grabber