Eerste 35 klimaatbomen geplant

De gemeente Neerpelt heeft de eerste 35 klimaatbomen geplant. Dit is één van de initiatieven die de gemeente neemt om de gevolgen van de klimaatverandering te temperen  en woonomgevingen gezonder en aangenamer…Eerste 35 klimaatbomen geplant

07-12-2018 15:24 – Ingezonden door Redactie

De gemeente Neerpelt heeft de eerste 35 klimaatbomen geplant. Dit is één van de initiatieven die de gemeente neemt om de gevolgen van de klimaatverandering te temperen  en woonomgevingen gezonder en aangenamer te maken.

Ruimte voor bomen
De gemeente Neerpelt ondertekende een verklaring om ruimte te maken voor bomen. Samen met Limburg.net en Centrum Duurzaam Groen plant de gemeente daarom klimaatbomen, die helpen de gevolgen van de klimaatverandering tegen te gaan. Bomen zorgen immers voor een betere luchtkwaliteit en produceren zuurstof. Ze verhogen de biodiversiteit en creëren aangename plekken om te wonen en te ontspannen.

Klimaatbomen in Neerpelt
De eerste 35 klimaatbomen werden geplant aan de natuurspeeltuin in de Populierenhof, langs de Kaulillerweg, aan de Passantenhaven, aan sportpark De Roosen, aan het speelplein in Bettebos en in de Molenbroekstraat.

Deze locaties werden gekozen omdat de bomen daar de kans krijgen om uit te groeien tot volwassen bomen en zodoende op lange termijn een meerwaarde blijven leveren aan de algemene levenskwaliteit. Ook de boomsoort draagt hieraan bij. Daarom werd gekozen voor onder meer de witte els, de Noorse esdoorn, de es en de beuk. “Met de aanplant van de klimaatbomen voeren we weer een extra element uit van ons klimaatplan. Door te kiezen voor de juiste locaties en de juiste soorten leggen we bovendien een stevige basis voor de toekomst”, zegt schepen van leefmilieu en duurzame ontwikkeling Liesbeth Fransen.

Een klimaatboom in jouw buurt?
In 2019 zullen nog meer klimaatbomen worden geplant. Wil je graag een klimaatboom in jouw buurt? Dan kan je dit aanvragen via milieu@neerpelt.be. Vermeld duidelijk de plaats waar je de boom zou willen planten en de reden hiervoor.

Powered by Blog Grabber