Eerste gedichtenbundel van Ben van Nunen

Bij Ben van Nunen thuis in Oirschot ligt een fraai boek op tafel met als titel ‘55x poëzie van buiten en binnen’. Het is een verzameling van vijfenvijftig gedichten die gaat over liefde voor elkaar. Maar…Eerste gedichtenbundel van Ben van Nunen

02-12-2018 16:33 – Ingezonden door Evert Meijs – Foto Evert Meijs

Bij Ben van Nunen thuis in Oirschot ligt een fraai boek op tafel met als titel ‘55x poëzie van buiten en binnen’. Het is een verzameling van vijfenvijftig gedichten die gaat over liefde voor elkaar. Maar ook verwoordt Van Nunen verdriet en probeert hij verdriet te verwerken via een gedicht. Ook Moeder Natuur krijgt veel aandacht en de rol die zij speelt bij mensen. ’n Tiental foto’s illustreert zijn verzen. Op een koude ochtend vertelt Ben uitvoerig over de wijze waarop deze poëziebundel tot stand is gekomen.

De bonen kraken in het koffiezetapparaat en korte tijd later brengt de gastheer (*Oirschot  Eerste Kerstdag 1952) een mok lekker warme koffie. “Bijna twintig jaar geleden stonden mijn vrouw Ria en ik op een camping en zei ik: Ria, als ik vijfenzestig word, ga ik schilderen. Waarom begin je nóu niet, was haar reactie. Dan heb je er al vijftien jaar van genoten”. Ze had natuurlijk groot gelijk en ik startte met een cursus op de Vrije Academie in Oirschot en daarna in Creatief Cultureel Centrum De Krekul in Oisterwijk. Na enkele jaren vertrok de docente naar Tilburg om lessen in portret- en naaktschilderen te geven. Ik volgde haar en na vier jaar kwam ik terecht op de Kunstacademie te Arendonk. Daar heb ik zeven jaar les gehad en nu schilder ik in Oirschot bij Rob Roach. Werken met olieverf is mijn specialiteit”.
Dan loopt Ben naar de boekenkast en haalt er enkele notitieboeken uit. “Kijk, naast het schilderen startte ik in maart 2003 ook met het volgen van lessen in gedichten. Met nog drie bekenden gingen we naar Christianne v.d. Wal en zij gaf de mooiste opdrachten om vertrouwd te raken met gedichten in breedste zin”.

Meegenieten
Zo werd kennis gemaakt met een ‘elfje’;  een compact gedicht dat uit elf woorden bestaat en waarbij de woorden volgens een bepaald schema worden opgeschreven. “We werden uitgenodigd om een elfje te gaan schrijven over onze kinderen en onze partner. Ik kreeg de smaak te pakken. We moesten kwatrijnen gaan maken en er werden allerlei handvatten aangereikt voor een sixstijn, een naamdicht en noem maar op. Ook korte niet-rijmende gedichten als een haiku kwamen voorbij. Al met al ontstond automatisch een fraai pakket van gedichten met verschillende vormen en over diverse onderwerpen”.
Hond Olly luistert aandachtig mee als Ben vertelt dat hij de behoefte kreeg om zijn werk te publiceren. “Het lijkt me leuk om mensen mee te laten genieten en te laten delen in hetgeen ik zelf schrijf”. Via zijn zwager kwam de auteur in contact met uitgeverij Boek.scout en hulp werd geboden om een uitgave op de planken te krijgen. “De titel geeft aan dat de gedichten vanuit het hart naar buiten komen”. In maart van dit jaar zag het boek het levenslicht en burgemeester mevr. Judith Keijzers – Verschelling kreeg op de bibliotheek van Oirschot het eerste exemplaar aangeboden. Sindsdien zijn vele tientallen boeken over de toonbank gegaan en smaakt het de schrijver naar méér.

Decembercadeautje
Inmiddels is Ben van Nunen aangesloten bij een schrijversclub en blijft hij zich actief bekwamen in de poëzie. Binnenkort zal hij zijn gedichten voordragen op enkele plekken binnen de gemeente Oirschot om ook op deze manier het publiek bekend te maken met zijn pennenvruchten.
Heb jij ook belangstelling voor het boek? Als decembergeschenk bijvoorbeeld? Het kost excl. verzenden € 14 door contact met de schrijver op te nemen via b.vannunen23@gmail.com. Ook voor andere vragen over zijn schilder- of dichtkunst kun je hem contacteren. Je kunt zijn naam ook intikken op YouTube voor meer informatie over deze schilder- en dichtkunstenaar.

Powered by Blog Grabber