Eerste namen voor Bospop 2019 gepresenteerd

De eerste negentien namen voor Bospop 2019 zijn een feit. Onder andere Sting, John Fogerty en Snow Patrol staan volgend jaar op het podium in Weert. Dit jaar kent Bospop niet twee maar drie festivaldagen…Eerste namen voor Bospop 2019 gepresenteerd

27-12-2018 11:41 – Ingezonden door Redactie

De eerste negentien namen voor Bospop 2019 zijn een feit. Onder andere Sting, John Fogerty en Snow Patrol staan volgend jaar op het podium in Weert. Dit jaar kent Bospop niet twee maar drie festivaldagen met een volledig programma op beide podia. De 39ste editie van het festival vindt plaats op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli 2019 op Evenemententerrein A2 Weert Noord. De kaartverkoop start zaterdag 22 december om 10.00 uur via www.bospop.nl en www.ticketmaster.nl.
Ook bevestigd voor Bospop zijn: Nile Rodgers & Chic, Skunk Anansie, Kodaline, Richard Ashcroft, The Charlatans, Matt Simons, My Baby, John Butler Trio, Living Colour, The Specials, Foreigner, Level 42, Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience, Chris Robinson Brotherhood, Cordovas en Wille & the Bandits.

De muzikant die in 1977 begint als lid van The Police groeit na verloop van tijd uit tot de legende die we kennen als Sting. Als zijn werk met The Police en zijn soloalbums bij elkaar opgeteld worden, heeft Sting bijna honderd miljoen albums verkocht tijdens zijn indrukwekkende muzikale carrière. Bij zijn My Songs-tournee zullen zijn hits en beste werk te horen zijn. Maak je borst nat voor Englishman In New York, Fields Of Gold, Every Breath You Take, Roxanne en nog veel meer.

De iconische John Fogerty behoeft bijna geen introductie. De zanger, gitarist en songwriter is niet weg te denken uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis. Zijn hits Fortunate Son, Proud Mary en Bad Moon Rising roepen direct kleurrijke beelden op van de onstuimige zestiger en zeventiger jaren. John Fogerty is Grammy-winnaar en staat op Rolling Stone’s lijstjes van honderd beste gitaristen én beste zangers aller tijden. Zijn songs zijn verplichte kost voor zowel de doorgewinterde classic rock-kenner als een nieuwe generatie muziekliefhebbers.

Zorg dat je een aansteker en een doos tissues bij je hebt voor het optreden van Snow Patrol, want je zult ze nodig hebben. Als er namelijk een song synoniem is voor de term ‘aansteker-ballade’, dan is het wel het epische Run van deze Noord-Ierse/Schotse rockband. En die tissues zijn uitermate geschikt voor het drogen van de tranen als Gary Lightbody en de zijnen het ultra-romantische Chasing Cars ten gehore brengen. Maar ook de songs van het meest recente zevende album Wildness zijn meer dan de moeite waard – en live is Snow Patrol op z’n allerbest.

Op Bospop treden tientallen internationale artiesten op, verdeeld over twee podia: het hoofd- en een tentpodium. Dit jaar start Bospop al op vrijdag en kent het festival dus niet twee maar drie festivaldagen met een volledig programma op beide podia. Er is een gezellige camping met de benodigde faciliteiten, een 24-uurs tent en een sfeervolle festivalmarkt. Op de website www.bospop.nl staat alle beschikbare informatie over het festival, de artiesten, de dagindeling en de kampeermogelijkheden.

Powered by Blog Grabber