Eerste thuisoverwinning FC Cranendonck is een feit

Na een goede eerste helft, thuis tegen RKMSV,  stond er na 45 minuten een 2-0 stand op het scorebord. De tweede helft was beduidend minder en RKMSV kwam al vrij snel langszij. Toen iedereen met een gelijkspel vrede had was het Driek van de Vorst die de wedstrijd in de allerlaatste minuut besliste in…Eerste thuisoverwinning FC Cranendonck is een feit

10-12-2018 15:44 – Ingezonden door Redactie

Na een goede eerste helft, thuis tegen RKMSV,  stond er na 45 minuten een 2-0 stand op het scorebord. De tweede helft was beduidend minder en RKMSV kwam al vrij snel langszij. Toen iedereen met een gelijkspel vrede had was het Driek van de Vorst die de wedstrijd in de allerlaatste minuut besliste in het voordeel van FC Cranendonck, 3-2. FC Cranendonck begon goed aan deze moeilijke wedstrijd. Met leuk combinatievoetbal was FC Cranendonck de meerdere over RKMSV uit Meijel. Nadat er eerst enkele kansjes gemist werden, was in de 21ste minuut dan toch raak. Een corner viel bij de tweede paal voor de voeten van Klaas vd Wildenberg die de bal strak voor gaf, waar Wesley Damen met een subtiele beweging de bal tegen het net kon werken, 1-0. Ondanks een licht veldoverwicht voor FC Cranendonck kon RKMSV met snelle uitvallen toch ook voor gevaar zorgen en hierbij kwam FC Cranendonck enkele keren goed weg. Net voor rust kon FC Cranendonck het overwicht middels een terecht gegeven penalty in doelpunten uitdrukken. Het was Sil Driessen die dit buitenkansje ten volle benutte en de bal hard achter de RKMSV doelman plaatste en daarmee de ruststand op 2-0 zette. FC Cranendonck kwam niet goed uit de kleedkamers. Al meteen binnen een minuut kon RKMSV de aansluitingstreffer maken. Een snelle aanval over linkst werd strak voorgegeven, alwaar de RKMSV spits direct en onhoudbaar voor doelman Tom van Happen kon afronden, 2-1. FC Cranendonck moest steeds verder naar achter verdedigen tegen een opportunistisch voetballend RKMSV. En al binnen het uur kreeg FC Cranendonck de deksel op hun kop. Een mooie combinatie door het midden werd door RKMSV goed afgerond en de 2-2 stand was een feit. Na een omzetting in de verdediging kreeg FC Cranendonck weer wat meer grip op de wedstrijd en ging ook weer volop voor de overwinning voetballen. Dit resulteerde in enkele kleine kansjes en in de allerlaatste minuut van de wedstrijd kreeg FC Cranendonck de gelegenheid om de overwinning binnen te halen. Een indirecte vrije trap na gevaarlijk spel op 10 meter van het doel was een uitgelezen kans voor Driek van de Vorst. Na een balletje breed trapte Driek de bal snoeihard door de muur in het doel en de eerste thuisoverwinning was daarmee een feit, 3-2. Enkele seconden later blies de goed leidende scheidsrechter het eindsignaal en was FC Cranendonck weer een overwinning rijker.

Powered by Blog Grabber