Emballage-actie Philips van Horne en Jumbo

WEERT – In het kader van het 50-jarig bestaan van de Philips van Horne organiseert de jubileumcommisie van de school, samen met Jumbo Heerschap, van 25 maart t/m 22 april, een grote emballage-actie voor…Emballage-actie Philips van Horne en Jumbo

24-03-2019 14:19 – Ingezonden door Redactie

WEERT – In het kader van het 50-jarig bestaan van de Philips van Horne organiseert de jubileumcommisie van de school, samen met Jumbo Heerschap, van 25 maart t/m 22 april, een grote emballage-actie voor het jubileumonderwijsproject van de Philips van Horne in Malawi. Alle vijf supermarkten van de Jumbo-Heerschap groep in de regio Weert doen mee met deze ‘statiegeld actie’.
Het officiële startsein van de actie is op maandag 25 maart om 11.00 uur bij de nieuwe winkel van Jumbo Heerschap aan het St Jobplein op Leuken. Aanwezig zijn o.a. de jubileumcommissie van de ‘Philips’, enkele personeelsleden van Jumbo-Heerschap en de Weerter wethouder (en oud-leerling) Geert Gabriëls.

Tijdens het gehele schooljaar wordt er geld ingezameld voor de ‘Chipala’ school, een school in een krottenwijk in Liliongwe, de hoofdstad van Malawi. Het land Malawi, ook wel het ‘Warme Hart van Afrika’ genoemd, behoort tot de tien armste landen van de wereld.
De Chipala school telt maar liefst 8500 leerlingen, 75 leerkrachten en 22 klaslokalen. De gemiddelde klassengrootte varieert van 100 tot 350 leerlingen. De meeste kinderen krijgen les in de openlucht in zeer stoffige of modderige omsdtandigheden. Leermiddelen zijn practisch niet aanwezig.
Het streven van de Philips van Horne is om 18.000 euro bij elkaar te krijgen voor de bouw van twee klaslokalen.
Naast de emballage-actie bij Jumbo-Heerschap is er al meer dan 3500 euro bij elkaar gelopen door gymnastiekleraar Bert van Dijk tijdens de internationale marathon in Tokyo en bracht de verkoop van vinyl in Theater de Huiskamer meer dan 1000 euro op. Tevens staat op het programma een sponsorloop voor leerlingen.  Bovendien organiseert de school op zondag 2 juni, in nauwe samenwerking met AV Weert en TWC Weert, een grote wandel- en fietsfestijn onder de naam ‘de Philips van Horne Bloem van Weert’.

Informatie over de Philips van Horne-Jumbo Heerschap actie is te vinden op www.philipsvanhorne50.nl en Facbookpagina @pvh50 en www.jumboheerschap.nl

Powered by Blog Grabber