Expositie Beeldentemmers

December 2018, 100 jaar na de grote oorlog, staan Bart Vankrunkelsven (België) en Claudia Zenk (Duitsland) tegenover en naast elkaar.Expositie Beeldentemmers

13-12-2018 15:40 – Ingezonden door Redactie

December 2018, 100 jaar na de grote oorlog, staan Bart Vankrunkelsven (België) en Claudia Zenk (Duitsland) tegenover en naast elkaar. In deze expositie is er een groot contrast tussen het abstracte, grafische werk van Claudia, en het organische 3D werk van Bart. De expo loopt van 16 december tot 20 januari.
De (kinetische) sculpturen van Vankrunkelsven vinden hun oorsprong bij het zoeken en samenstellen van oude materialen en afgedankte objecten. Soms ontstaan ze vormelijk en volgt het verhaal dan weer is het net het tegenovergestelde. Door ze uit hun oorspronkelijke context te trekken en ze tot een ander geheel te brengen, probeert hij ze nieuw leven in te blazen. Dit nieuwe leven vertaalt zich dikwijls in een mechanische beweging. Deze bricolage van verschillende materialen, onderdelen en ideeën vertalen zich in een surrealistisch beeld van hoe hij de dingen ervaart die zich rondom hem en in de wereld afspelen. Soms humoristisch of grappig, dan weer confronterend of bizar.
Claudia Zenk woont en werkt in Keulen. Sinds 2000 is zij autonoom kunstenaar. Haar werk kenmerkt zich door het gebruik van collage en typografie. Naast verschillende groeps- en solotentoonstellingen in binnen en buitenland was ze docent aan de kunstacademie. Sinds 2014 heeft ze haar eigen studio/galerie in Keulen: Kunst Im Gang. De galerie is geopend in het weekend en op afspraak. Voor actuele informatie en data: www.beeldentemmers.nl

Powered by Blog Grabber