Extra stembureaus in Peltse woonzorgcentra

In Overpelt en Neerpelt zijn er voor de verkiezingen van 14 oktober twee extra  stembureaus ingericht, eentje in het dienstencentrum Pelle Melle in Overpelt en eentje in woonzorgcentrum Sint-Jozef in Neerpelt….Extra stembureaus in Peltse woonzorgcentra

12-10-2018 11:09 – Ingezonden door Redactie

In Overpelt en Neerpelt zijn er voor de verkiezingen van 14 oktober twee extra  stembureaus ingericht, eentje in het dienstencentrum Pelle Melle in Overpelt en eentje in woonzorgcentrum Sint-Jozef in Neerpelt. Voor de inwoners van beide gemeenten zijn het historische verkiezingen: ze stemmen voor de allereerste gemeenteraad van Pelt. De extra stembureaus worden ingericht om zo veel mogelijk mensen, ook zij die zich niet meer zo gemakkelijk kunnen verplaatsen, de kans te geven om hun stem uit te brengen.

Het is uiteraard niet toevallig dat de nieuwe stembureaus in Pelle Melle en in Sint-Jozef georganiseerd worden. In de onmiddellijke omgeving van beide bureaus wonen veel mensen die beperkte mogelijkheden hebben om zich te verplaatsen. Andere stembureaus  liggen voor hen vaak te ver weg. Beide stembureaus maken de verkiezingen bereikbaar voor een grote groep senioren.

In alle stembureaus van Pelt wordt digitaal gestemd. In het stembureau krijg je een kaart die je in de stemcomputer steekt. Je tikt met je vinger op het scherm om te stemmen. Eerst stem je voor de gemeenteraad, dan voor de provincieraad. Dan bevestig je jouw stem en neem je de kaart en het geprinte stembiljet uit de computer. Vouw het stembiljet dubbel en geef de kaart terug aan een lid van het stembureau. Daarna scan je de barcode op je stembiljet in en steek je het biljet in de stembus. Wie eens wil oefenen, kan op verschillende plaatsen terecht. In Overpelt is dat in dienstencentrum Pelle Melle en in het gemeentehuis. In Neerpelt is dat in dienstencentrum BinnenHOF, de bibliotheek en woon- en zorgcentrum Sint-Jozef. Oefenen kan nog tot en met tot en met 10 oktober. Iedereen is welkom tijdens de openingsuren.
Alle info over de verkiezingen in Pelt vind je op www.gemeentepelt.be/verkiezingen

Powered by Blog Grabber