Fantastische opbrengst bekendgemaakt beklimming Mont Ventoux

Zaterdag 10 november werd in Steenwijk de eindopbrengst van de stichting Groot Verzet tegen Kanker bekendgemaakt. Maar liefst € 637.815 is opgehaald door alle Franse en Nederlandse deelnemers. 40% van…Fantastische opbrengst bekendgemaakt beklimming Mont Ventoux

22-11-2018 20:57 – Ingezonden door Redactie

Zaterdag 10 november werd in Steenwijk de eindopbrengst van de stichting Groot Verzet tegen Kanker bekendgemaakt. Maar liefst € 637.815 is opgehaald door alle Franse en Nederlandse deelnemers. 40% van het geld wordt gedoneerd aan ruim dertig lokale goede doelen in Nederland en Frankrijk.
Toon Hermans Huis Weert
Het Toon Hermans Huis Weert is door de deelname aan het evenement met Toons Toppers 2018 één van die lokale doelen. Frans Brull mocht namens het bestuur een fantastische cheque van € 16.625 in ontvangst nemen. Dit bedrag is 40% van het geld dat door Toons Toppers (het team van het Toon Hermans Huis), de SJG Toppers (het team van het Sint Jans Gasthuis) en een individuele deelnemer bijeen is gebracht. Een prachtig bedrag waar het Toon Hermans Huis Weert weer vele activiteiten voor onze gasten mee kunnen aanbieden. Daarnaast is met het Sint Jans Gasthuis afgesproken dat alle patiënten van de dagbehandeling oncologie een tegoedbon ontvangen om gratis aan een activiteit in het huis deel te nemen.
Kwailiteit van leven
Naast de lokale doelen ontving het KWF ook een donatie. Dhr. Johan van de Gronden, directeur van het KWF,kreeg een cheque overhandigd van € 382.800, (60% van de totaalopbrengst). Hij benadrukte nogmaals het belang van evenementen als Groot Verzet tegen Kanker. “Eén op de drie mensen, en bij mannen ligt die kans tegenwoordig zelfs dichtbij de 1 op de 2, krijgt te maken met kanker. Dat zijn dus maar liefst 7 miljoen mensen in Nederland. Onderzoek heeft ervoor gezorgd dat de gemiddelde kans dat je na vijf jaar nog in leven bent, is gestegen naar 64%. Maar we zijn er nog lang niet. Er is nog steeds heel veel geld nodig voor onderzoek en zonder organisaties als die van jullie is het KWF daarbij kansloos. We krijgen geen cent subsidie van de overheid en zijn dus volledig afhankelijk van evenementen als Groot verzet tegen kanker.” Van de Gronden brak tevens een lans voor de kwaliteit van leven. “We spreken vaak van de strijd tegen kanker, maar vergeten daarbij vaak te praten over kwaliteit van leven. Mensen met kanker kwaliteit van leven bieden is zò belangrijk. De rol die de vele inloophuizen in ons land daarin spelen, mag daarom niet onvermeld blijven.”

Powered by Blog Grabber