FC Cranendonck herpakt zich en wint bij DESM

FC Cranendonck herpakt zich na de zware nederlaag van het afgelopen weekeinde en wint met 1-2 bij DESM. Onder moeilijke omstandigheden, een erg harde wind op een open sportpark met kunstgras, is het DESM dat voor de rust de bovenliggende partij is.FC Cranendonck herpakt zich en wint bij DESM

27-10-2018 11:04 – Ingezonden door Redactie

FC Cranendonck herpakt zich na de zware nederlaag van het afgelopen weekeinde en wint met 1-2 bij DESM. Onder moeilijke omstandigheden, een erg harde wind op een open sportpark met kunstgras, is het DESM dat voor de rust de bovenliggende partij is. Al na 5 minuten zagen we een grote kans voor DESM, maar FC Cranendonck keeper Tom van Happen liet zich niet verrassen. Na 11 minuten werd het overwicht van DESM beloond. Een voorzet kon nog door de FC Cranendonck verdediging worden weggewerkt, maar in de rebound werd de bal direct vanaf 25 meter snoeihard in het doel geschoten. Doelman Tom van Happen was hierop kansloos en zag de 1-0 op het scorebord verschijnen. FC Cranendonck corrigeerde binnen 1 minuut de opgelopen schade. Vanaf de aftrap werd Klaas van de Wildenberg meteen in de diepte aangespeeld. De DESM verdediging stond de 1-0 blijkbaar nog te vieren, want Klaas kon geheel vrij doorlopen en met een lage geplaatste bal de 1-1 scoren. DESM kreeg voor de rust nog een tweetal, welliswaar kleine kansen, maar kon het lichte overwicht niet omzetten in een voorsprong. Na de rust kwam FC Cranendonck beter in de wedstrijd en werd het een gelijkopgaande wedstrijd. FC Cranendonck was telkens gevaarlijk, vooral via linkerspits Guus Teunissen en DESM kon met enkele snelle uitvallen ook voor gevaar zorgen, maar tot scoren kwamen de DESM voorwaartsen niet meer. Het is FC Cranendonck dat halverwege de tweede helft op voorsprong kwam. Een vrije trap vanaf de rechterkant werd door Driek vd Vorst perfect over iedereen heen in de lange hoek gelegd. De DESM was totaal verrast en kon de bal alleen nog achter hem uit de touwen halen, 1-2. Hierna was het vooral FC Cranendonck dat het spel dicteerde en nog enkele kansjes kon creeren, maar doelpunten zagen we verder niet meer. Hierdoor pakte FC Cranendonck, vooral door een goede tweede helft te spelen, een verdiende overwinning.

Powered by Blog Grabber