Feest bij tentoonstelling CC Palethe

Vorige zaterdag werd de tentoonstelling van fotograaf Rob Walbers in Palethe uitzonderlijk druk bezocht. Walbers die reeds jaren in Japan woont heeft een reeks foto’s gemaakt genoemd ‘Noma(n)d’s Land’.Feest bij tentoonstelling CC Palethe

18-11-2018 19:32 – Ingezonden door Redactie

Vorige zaterdag werd de tentoonstelling van fotograaf Rob Walbers in Palethe uitzonderlijk druk bezocht. Walbers die reeds jaren in Japan woont heeft een reeks foto’s gemaakt genoemd ‘Noma(n)d’s Land’. Speciaal voor deze tentoonstelling heeft Walbers samen met zijn Japanse vrouw een tijdelijke overstap gemaakt naar zijn thuisland. De fotoreeks visualiseert het leven van de nomaden in de Mongoolse steppe, het oneindige grasland tussen China en Rusland.  Bijzonder aan deze tentoonstelling was een optreden in de foyer van CC Palethe van SID, Terry Beks, die experimentele, alternatieve muziek bracht onder de (video)beelden van Rob Walbers. Terry en Rob hebben reeds eerder als oude vrienden samengewerkt aan enkele projecten. Aansluitend op de officiële woorden bij de opening van de tentoonstelling bracht Sid (Terry)een zeer toepasselijke muzikale set van muziek die ondersteund werd door diverse videobeelden van Rob Walbers. Voor Sid (Terry) wordt het zijn tweede cd die uit zal komen ergens in 2019 maar waarvan hij samen met zanger Stijn Segers (Hasselt) reeds twee nummers kon laten horen. Het was bijzonder mooi hoe film en muziek elkaar konden vinden in deze creatie. Terry Beks die onder meer ook de bezieler is van de succesvolle band Dirty Undies liet hier zijn creativiteit volledig los op het soloproject waar hij maandenlang aan heeft gewerkt en hier voor de eerste maal ten gehore kon brengen. De tentoonstelling van de foto’s van Rob Walbers loopt nog tot 6 januari.

Powered by Blog Grabber