Feest mee voor het goede doel!

Je kan er niet meer omheen: in heel Vlaanderen duiken initiatieven op waarmee er geld ingezameld wordt voor de Rode Neuzen Dag, een initiatief van televisiezender VTM, radiozender Q-Music en Belfius Bank….Feest mee voor het goede doel!

17-11-2018 08:55 – Ingezonden door Redactie

Je kan er niet meer omheen: in heel Vlaanderen duiken initiatieven op waarmee er geld ingezameld wordt voor de Rode Neuzen Dag, een initiatief van televisiezender VTM, radiozender Q-Music en Belfius Bank. Zo ook in Pelt, want daar heeft een groep vrienden de afgelopen weken allerlei acties georganiseerd in het kader van deze actie, met als slotevenement het Pelt’s Rode Neuzen Concert op zaterdag 24 november!

De Rode Neuzen Dag is ondertussen een bekende actie, waarbij er geld wordt ingezameld voor jongeren met psychische problemen. Tijdens de editie van 2016 werd de opbrengst onder andere gebruikt voor het oprichten van 5 tehuizen waar jongeren met psychische problemen terecht kunnen voor laagdrempelige bijstand. Dit jaar is het streven om van zoveel mogelijk Vlaamse scholen een Rode Neuzen School te maken, een school die leerlingen met psychische problemen alle kansen kan geven die mogelijk zijn.

Jan Conincx (29 jaar) uit Neerpelt zette zich in 2016 ook al in voor de Rode Neuzen Dag. “Samen met vrienden hebben we toen ook enkele acties georganiseerd, maar dit jaar pakken we het nog groter aan!” Jan kan deze ronde ook rekenen op nog meer vrienden die ook hun schouders willen zetten onder dit initiatief. “In totaal zijn we met zo’n 20 personen, die allemaal met plezier en geheel belangeloos iets willen betekenen voor deze actie. Zo hebben we onder andere regelmatig op de weekmarkt van Neerpelt gestaan om er wafels en officiële rode neuzen te verkopen aan de mensen. En dit is erg positief verlopen, want het totaalbedrag dat we in 2016 hadden verzameld is ondertussen al overschreden. En dan moet ons grote evenement nog plaatsvinden!” Jan heeft het over het Pelt’s Rode Neuzen Concert dat doorgaat op zaterdag 24 november. “We hebben heel wat bands bereid gevonden die willen optreden. Op de affiche pronken namen als The Dirty Niners, Reliëf, Gert en Dries Peeten (leden van Floris and the Flames) en DJ Bart Bloemen. Het wordt een goede mix van verschillende muziekgenres, zo is er voor ieder wat wils! Dit alles gaat door in zaal De Volksmacht in het centrum van Neerpelt. Iedereen is welkom vanaf 20.00 uur en de inkom bedraagt slechts 5€ waarvoor je ook nog eens een officiële Rode Neus 2018 ontvangt.”

De groep benadrukt dat alle ingezamelde gelden ten goede komt aan de Rode Neuzen Actie. “En om nog een extra centje in het laatje te brengen, zullen we op zaterdag 17 november heerlijke hotdogs verkopen in café ’t Vlaamsch Hoes in Neerpelt.” De vriendengroep steekt veel tijd om alle acties te doen slagen. “We zijn allemaal tussen de 20 en 30 jaar oud en doen ook jaarlijks mee aan verschillende andere initiatieven zoals carnaval en Halloween. Het is fijn om nu onze krachten te bundelen voor een goed doel. Bovendien kunnen we rekenen op de medewerking van verschillende ondernemers en ook de gemeente Neerpelt heeft haar steentje bijgedragen.” De groep hoopt dan ook op een goede opkomst tijdens het Pelt’s Rode Neuzen Concert! Wie meer wil weten kan altijd kijken op de Facebookpagina van Pelt’s Rode Neuzen Concert. En wie surft naar www.rodeneuzendag.be krijgt daar een overzicht van alle acties en veilingen die gesteund kunnen worden.

Powered by Blog Grabber