Femma Hamont organiseert boekbesprekingen

“Boven is het stil” van schrijver Gerbrand Bakker is een loflied op de schoonheid van de natuur. Femma Hamont organiseerde een bespreking onder begeleiding van Jeannine Van den Heule, aangesteld door Femma…Femma Hamont organiseert boekbesprekingen

02-05-2018 06:17 – Ingezonden door JJS – Foto JJS

“Boven is het stil” van schrijver Gerbrand Bakker is een loflied op de schoonheid van de natuur. Femma Hamont organiseerde een bespreking onder begeleiding van Jeannine Van den Heule, aangesteld door Femma provinciaal. Het boek gaat over weilanden, water, vogels, ijs in sloten en meertjes, koeien, schapen, twee aardige ezels en één bonte kraai. Maar in de uitgestrektheid van deze natuur kan men snel in zijn eenzaamheid verdrinken. Daarom is het verhaal van Helmer, boer tegen wil en dank, ook het verhaal van een knagende hunkering naar het onbekende. Psychologische roman over de zin en de eenzaamheid van het bestaan als gevolg van een bizarre vader-zoonrelatie, die weer het gevolg is van een noodlottig ongeval. Ontroerend portret van een man te midden van de oer-Hollandse elementen. Niets is zo boeiend als in groep een boek te bespreken, naar “literaire inhoud”, van gedachten te wisselen en horen wat iedereen getroffen heeft in het verhaal. De volgende boekbespreking van Femma Hamont is in november 2018.

Powered by Blog Grabber