Fietszoektocht ten voordele van Frostie

HAMONT-ACHEL – Het dienstencentrum De Klimroos verleent zorg aan personen met een fysieke handicap of een niet-aangeboren hersenletsel. Woonvorm De Wiek in Hamont bestaat uit 13 studio’s voor personen…Fietszoektocht ten voordele van Frostie

11-08-2018 12:00 – Ingezonden door Redactie

HAMONT-ACHEL – Het dienstencentrum De Klimroos verleent zorg aan personen met een fysieke handicap of een niet-aangeboren hersenletsel. Woonvorm De Wiek in Hamont bestaat uit 13 studio’s voor personen met een handicap. Om een huiselijke sfeer te creëren werd er gekozen voor het integreren van een huisdier. Sinds 2014 loopt er een opmerkelijke viervoeter rond, namelijk instellingshond Frostie.
Om voor Frostie een goed evenwicht te vinden tussen werken en ontspanning, woont Frostie bij een personeelslid thuis. Telkens als zij gaat werken, gaat de hond mee naar De Wiek. In eerste instantie dachten we dat Frostie zijn werk vooral erg taakgericht zou zijn vb. deuren openen, dingen oprapen, … Nu merken we echter op dat zijn belangrijkste taak veel meer is dan dat, zijn grootste meerwaarde is om er gewoon te zijn voor de bewoners. De knuffels, de afleiding, het luisterende oor, … dat zijn de dingen die de grootste meerwaarde zijn! Het spreekt voor zich dat zo’n hond aanzienlijke kosten met zich meebrengt. Omdat De Wiek deze kosten niet willen doorrekenen aan de bewoners, organiseren zij jaarlijks een steunactie. Op zondag 19 augustus is er voor de vijfde keer een fietszoektocht, van 12 of 25 km, en hondenwandeling (7 km). Het is een actieve en plezante zoektocht waar men vragen moet oplossen waarmee je zo kans maakt op een van de vele mooie prijzen. Vertrekpunt is De Wiek, De Kempkens 54 in Hamont tussen 10.00 uur en 15.00 uur. De prijsuitreiking is om 18.30 uur. Het terras met eten en drank is de hele dag geopend.

Powered by Blog Grabber