Filmfeestmaal in De Kring

Donderdag 3 mei om 14.00 uur sluit Cinemaplus het filmjaar af met een heerlijk eetfestijn (op film). Dit gaat door in Dienstencentrum De Kring, Bosstraat 7 in Hamont. ‘Babettes Feest’ is een “lekkere”…Filmfeestmaal in De Kring

01-05-2018 14:59 – Ingezonden door Redactie

Donderdag 3 mei om 14.00 uur sluit Cinemaplus het filmjaar af met een heerlijk eetfestijn (op film). Dit gaat door in Dienstencentrum De Kring, Bosstraat 7 in Hamont. ‘Babettes Feest’ is een “lekkere” film waarmee de Deense regisseur op zijn zeventigste in 1988 de Oscar won voor de beste niet-Engelstalige film. Het verhaal speelt in de 19de eeuw in een streng-gelovige gemeenschap in een plattelandsdorp aan de kust van Jutland/Zweden. Martine en Filippa wonen samen met vader, de stichter van de gemeenschap. De mooie meisjes hebben belangstelling van een jonge Zweedse officier en een bariton van de Parijse opera. Tot tevredenheid van hun vader blijven ze ongehuwd. Jaren later komt Babette aan die gevlucht is voor de onlusten rond de commune in het Parijs van 1870. Babette wordt dienstmeid bij de zusjes en wil als dank een feestmaal serveren. Ze heeft namelijk onverwacht 10.000 Francs gewonnen met een Franse loterij…. De rest van de spannende kookkunst bij deze eenvoudige dorpelingen maak je ontroerd, glimlachend mee in de cafetaria van De Kring. De film duurt 97 minuten en met een onderbreking voor de koffie is het feestmaal nog voor half vijf voorbij. Aan de losse bezoekers wordt €6 gevraagd, koffie inbegrepen. Er wordt een begeleidend tekstje opgesteld door Gerard Habraken die ook een korte inleiding geeft.

Powered by Blog Grabber