Frisse lucht voor Pelt

Met hun traditionele eindejaarsactie brengt Jong CD&V Pelt dit jaar de luchtkwaliteit onder de aandacht door luchtverfrissers op te hangen in de Koning Albertlaan. Oplettende passanten merkten het misschien…Frisse lucht voor Pelt

09-01-2019 19:53 – Ingezonden door Redactie

Met hun traditionele eindejaarsactie brengt Jong CD&V Pelt dit jaar de luchtkwaliteit onder de aandacht door luchtverfrissers op te hangen in de Koning Albertlaan. Oplettende passanten merkten het misschien al op: oranje luchtverfrissers, bengelend aan de bomen langs de Koning Albertlaan in Pelt. Op deze manier wil Jong CD&V Pelt de verschillende actoren wijzen op het belang van een goede luchtkwaliteit voor iedere Peltenaar, onder het motto ‘Frisse lucht voor Pelt’. Recent onderzoek naar de luchtkwaliteit, zoals Curieuzeneuzen, toonde aan dat de Peltse lucht in het algemeen zuiver is. Helaas legde dit onderzoek ook enkele pijnpunten bloot. Meest opvallend daarbij is de as Heerstraat-Koning Albertlaan-Leopoldlaan, waar de luchtkwaliteit matig tot ondermaats bleek. Iets waar niet licht over mag worden gegaan, vindt Jong CD&V Pelt. Kwalitatief leven in Pelt, kan enkel in een gezonde lucht. Met deze ludieke actie wil Jong CD&V Pelt deze problematiek onder de aandacht brengen van de verschillende beleidsniveaus. “Onze 7 Jong CD&V-ers in de gemeenteraad (waarvan 4 schepenen), zullen dit thema in ieder geval op het Peltse niveau opvolgen”, aldus Dennis Fransen, voorzitter van Jong CD&V Pelt. Dat de as tussen het centrum van Overpelt, via het centrum van Neerpelt richting Hamont in de onderzoeken een rode lijn vormen, verbaast hem niet. “Het uitblijven van een oplossing voor de omleidingsweg op Vlaams niveau is daar uiteraard een verklarende factor voor. De kwaliteit van onze Peltse lucht is een grote bekommernis bij de jonge bevolking. Onze oranje dennenboompjes zorgen tijdens de laatste dagen van 2018 alvast voor een frisse wind in Pelt!”

Powered by Blog Grabber