Garagebedrijf Nieuwstraat maakt plaats voor woningen

Woningbouwcorporatie woCom heeft vergevorderde plannen voor het realiseren van nieuwe woningen aan de Nieuwstraat in Budel. Op de locatie van het voormalige garagebedrijf Verhoeven wil de woningcorporatie…Garagebedrijf Nieuwstraat maakt plaats voor woningen

23-09-2018 13:14 – Ingezonden door Roy de Leijer

Woningbouwcorporatie woCom heeft vergevorderde plannen voor het realiseren van nieuwe woningen aan de Nieuwstraat in Budel. Op de locatie van het voormalige garagebedrijf Verhoeven wil de woningcorporatie vijftien sociale huurwoningen bouwen. De plannen werden maandag aan de buurt gepresenteerd.

Het voormalige garagebedrijf Verhoeven staat al jarenlang leeg. Eerder zag woCom af van het plan om op de hoek Nieuwstraat – Burgemeester van Houtstraat negen gezinswoningen te realiseren. Het nieuwe project richt zich onder meer op starters en senioren.
WoCom wil vijftien sociale huurwoningen voor een- en tweepersoons huishoudens bouwen. Het complex krijgt een dorpse uitstraling. Op de begane grond worden vijf nultredenwoningen gerealiseerd. Er is onder meer een kleine voor- en achtertuin voorzien. Op de verdieping komen tien maisonnettewoningen. Deze gestapelde woningen met een verdieping krijgen een balkon aan de voorzijde. Aan de achterzijde van het complex worden 21 parkeerplaatsen aangelegd.
De bestaande garage wordt in het vierde kwartaal van dit gesloopt. WoCom verwacht er onder meer asbest aan te treffen.

Voor het nieuwbouwproject is een wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk. Dit omdat er nu meer dan negen woningen worden gerealiseerd. Als alle procedures voorspoedig verlopen, start de bouw in de tweede helft van volgend jaar. De bouw neemt naar verwachting een jaar in beslag.
WoCom heeft de ambitie om energieneutraal te gaan bouwen. Daarom wordt er onder meer gebruik gemaakt van een warmtepomp. Op het dak komen zonnepanelen te liggen. In de nieuwe woningen ontbreken ook de gasaansluitingen.

Powered by Blog Grabber