‘Geef vrijheid door’

Rumolduskapel (Molenpoort) De herdenking wordt georganiseerd door het Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert. Dit jaar is wederom gekozen voor een herdenking bij de Rumolduskapel aan de Molenpoort. U bent daar vanaf 19.15 uur van harte welkom.‘Geef vrijheid door’

04-05-2018 15:02 – Ingezonden door Redactie

Rumolduskapel (Molenpoort) De herdenking wordt georganiseerd door het Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert. Dit jaar is wederom gekozen voor een herdenking bij de Rumolduskapel aan de Molenpoort. U bent daar vanaf 19.15 uur van harte welkom.
Bij deze gedachteniskapel zal de traditionele plechtigheid plaats vinden met om 20.00 uur de gebruikelijke twee minuten stilte. Muzikaal zal deze herdenking opgeluisterd worden door Fluitensemble Mei Li. Ook zullen er twee nabestaanden “mijn verhaal’’ met Weert delen. Alle inwoners van Weert en speciaal zij die woonachtige zijn rondom de Rumolduskapel worden verzocht vanaf 18.00 uur de vlag halfstok te hangen en deze vlag weer binnen te halen vóór zonsondergang. Tevens wordt hen verzocht in de omgeving van de kapel van 19.45 uur tot circa 20.30 uur stilte in acht te nemen.

BEVRIJDINGSDAG zaterdag 5 MEI 2018 Weert
Markt (gratis) Bevrijdingsconcert in de St. Martinuskerk van 14.30 -16.00 uur:
met optredens (klassiek en eigentijds) van diverse Weerter muziekgezelschappen en solisten. Sint Raphaëlpad (vanwege weekmarkt op de Markt en Nieuwe Markt)
Tussen 13.00-17.00 uur vinden er verschillende sportieve activiteiten plaats, met als hoogtepunt het tokkelen vanaf het dak van de Ursulinengarage – een spannend onderdeel voor jong en oud.
Ook hier start wederom een rondrit over de Singels van oude legervoertuigen. Voor alle bewoners en bezoekers van Weert een mogelijkheid om mee te rijden. (voor een kleine vergoeding die geheel ten goede komt aan SamenLoop voor Hoop Weert)  Ouderen uit verzorgingshuizen zullen samen met Jongeren uit de schakelklas Het Kwadrant Weert het Bevrijdingsprogramma bezoeken. Voor de vijfde keer in successie zullen jongeren uit Weert (in samenwerking met Punt Welzijn) op 5 mei ouderen (met hun begeleiders en vrijwilligers) uit verzorgingshuizen ophalen, rondleiden en met hen gezamenlijk het Bevrijdingsconcert bezoeken. Voor meer informatie verwijzen wij naar: www.4en5mei-weert.nl (voor overige vragen kunt u contact opnemen met Brigitte de Jong: 0031 495 586911 of b.dejong@cmweert.nl)

Powered by Blog Grabber