Gelijkspel voelt aan als nederlaag : Initia – Sporting 26-26

Als je een sublieme eerste helft optelt met een slechte en frustrerende tweede helft, een betere tegenstander in de 2e helft en (fraai gezegd) dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen, dan krijg je een gelijkspel dat voor Hasselt aanvoelt als een overwinning en voor handbal Sporting NeLo als een nederlaag!Gelijkspel voelt aan als nederlaag : Initia – Sporting 26-26

21-04-2018 21:13 – Ingezonden door Sven Spooren

Als je een sublieme eerste helft optelt met een slechte en frustrerende tweede helft, een betere tegenstander in de 2e helft en (fraai gezegd) dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen, dan krijg je een gelijkspel dat voor Hasselt aanvoelt als een overwinning en voor handbal Sporting NeLo als een nederlaag!

Sporting schoot uit de startblokken met een onhoudbare Jerry, een goeie doelman Van Leeuwen en een goede verdediging. Bij Hasselt kon enkel Vossen regelmatig tegen prikken. Sporting bouwde zo de leiding stelselmatig uit: 4-6 na 10′, 8-12 na 20′ en zelfs 12-19 aan de rust. Ephrahim had er dan al 8 (op 8) in liggen! Zelfs als het Hasseltse publiek en bewaker Bogaerts hem uitdaagde ging Jerry de confrontatie niet uit de weg en bleef scoren tot ongenoegen van alles wat Hasselt was! Het gameplan van Grossi klopte. Jerry in dekking vooruitgeschoven om het gevaar Robyns tegen te houden en slim opgebouwde aanvallen. Ook Habraken liep zo regelmatig door de ietwat statische verdediging van Hasselt en scoorde zelf, of bediende Niels Van Sloot op cirkel, die zijn stijgende vormcurve beloond zag met (onder andere) een prachtig doelpunt achter de rug!
Geruste zielen bij de supporters van NeLo tijdens de koffiebreak maar dat bleek achteraf bekeken een verkeerd gevoel! Sporting scoorde nog de eerste van de 2e helft (20-12) maar slaagde daar de volgende 28 minuten nog maar 6x in. Tactisch gooide Hasselt het over een andere boeg. Vernooy en Jerry werden nagenoeg met een persoonlijke bewaker opgezadeld en dat maakte het Sporting moeilijk(er). De weg naar het doel werd nog moeilijk gevonden maar het killersinstinct liet het ook afweten. Kansen en penalty’s werden gemist, 5x knullig balverlies en zo kwam Hasselt langzaam maar zeker dichter; 16-23 na 40′ en 21-25 na 50′. Nog altijd doenbaar dus. Sporting ging zich echter steeds meer frustreren en Jerry werd tot het uiterste gedreven. Zowel Cusumano als Vossen waren betrokken bij een opstootje met Jerry maar enkel Ephrahim kreeg 2 minuten. De scheidsen leken steeds meer te gaan compenseren en elk twijfelgeval viel uit in het voordeel van Hasselt wat nog meer frustratie opleverde. Toch moet Sporting enkel in eigen boezem kijken. Er waren teveel jongens die in de 2e helft de verantwoordelijkheid schuwden en onvoldoende grinta hadden. 4 minuten voor het einde stond NeLo nog 3 doelpunten voor, Hasselt speelde zonder doelman , en het zat Sporting ook niet mee met een directe poging van doelman Van Leeuwen die dood viel tegen de lat, een gemiste strafworp van Denert (of goed gepakt van Vonckx) of een shot onder druk omdat de scheidsen (veel te snel) tijdspel floten.
Zo maakte Robyns in de slotseconde de gelijkmaker en vierde Hasselt alsof ze de beker al gewonnen hadden. Sporting droop ontgoocheld af! Dit mochten we nooit meer uit handen geven!
Ook enkele Hasselaren kwamen zich zelfs bijna verontschuldigen voor het geforceerde punt! Maar zo is de sport en zo hard de realiteit. Toch heeft Sporting nog zicht op de finale! Hasselt moet immers nog naar Neerpelt komen en mag zich aan revanche verwachten!

Powered by Blog Grabber