Gemeentelijke babyborrel

In 2017 werden er in Overpeltse gezinnen 173 kinderen geboren. Dat is het tweede hoogste aantal in twintig jaar. Overpelt kent een babyboom die zich sinds 2009 aftekent en al negen jaar aanhoudt. Dat bleek…Gemeentelijke babyborrel

10-06-2018 12:12 – Ingezonden door Redactie – Foto Albert Loos

In 2017 werden er in Overpeltse gezinnen 173 kinderen geboren. Dat is het tweede hoogste aantal in twintig jaar. Overpelt kent een babyboom die zich sinds 2009 aftekent en al negen jaar aanhoudt. Dat bleek tijdens de gemeentelijke babyborrel van zondag 3 juni. Voor de pasgeborenen was er een premie van 25 euro en een origineel stukje Fair Trade speelgoed als geschenkje. Het gemeentebestuur organiseerde de babyborrel in samenwerking met de Gezinsbond, Kind & Preventie en een aantal partners in de opvoedingssector, zegt schepen van gezin Ann Van Dorpe.

Elk van de 173 geboorten betekent een nieuwe Overpeltenaar en dat verdient een kleine attentie. Het gaat niet om grote sommen geld, maar samen met de knipoogbonnen is de geboortepremie een welgekomen presentje voor de gezinnen van Overpelt. Daarnaast is er nog een Fair Trade geschenkje dat er kwam er in samenwerking met de werkgroep “Think Global Act Local” .

Ann Van Dorpe: “Maar het grote geschenk dat wij onze kinderen willen aanbieden, is een gemeente die hen alle kansen kan bieden, om op te groeien, naar school te gaan, te werken en te wonen. Een gemeente ook met goed uitgebouwde initiatieven voor kinderopvang, kwaliteitsvolle vrijetijdsbesteding en opvoedingsondersteuning.”

De babyborrel was naar traditie gezinsvriendelijk van opzet. Er was niet alleen een hapje en een drankje. De gemeente bood een divers en geanimeerd programma aan, met infostands over de opvoedingswinkel, boekstart (bibliotheek), pleegzorg, Huis van het Kind Pelt en SpelenderWijs. Er waren ook voorleessessies in de bibliotheek en workshops wiegeliederen, babymassage en knuffelturnen. De kinderen konden zich uitleven met springkastelen, een schminkstand, een ballonnenclown en een knutselhoek. Gemeentelijke kinderopvang ‘t Ravotterke bakte wafels voor de kinderen.

Opvallend is dat het hoge aantal geboorten sinds 2009 zich met 173 kinderen doorzet in 2017 (zie tabel). In de eerste jaren van het millennium waren er gemiddeld 127 geboorten. De afgelopen negen jaren zijn er dat gemiddeld 163. Dat is een stijging met 28 procent.

Powered by Blog Grabber