Geslaagd kind-ouder toernooi badmintonclub Budel

Woensdag 25 april vond het jaarlijkse kind-ouder toernooi voor de jeugd plaats. Enkele ouders waren met hun kind meegekomen om voor de punten te strijden.Geslaagd kind-ouder toernooi badmintonclub Budel

05-05-2018 09:15 – Ingezonden door Redactie

Woensdag 25 april vond het jaarlijkse kind-ouder toernooi voor de jeugd plaats. Enkele ouders waren met hun kind meegekomen om voor de punten te strijden.
De eerste partijen werd de ouder met haar of zijn kind gekoppeld aan een ander ouder-kind paar. De eigen jeugdleden pakten daarbij vaak de meeste punten, maar dat mocht de pret bij de ouders niet drukken. Enthousiast werden de volgende partijen gespeeld en menig ouder kwam er achter dat er spieren in hun lichaam zijn, waarvan ze eerder niet wisten dat ze die hadden. Nadat alle rondes waren gespeeld werd de eindstand opgemaakt en bekendgemaakt door de wedstrijdleiding. Iedereen ging daarna met een voldaan en tevreden gevoel naar huis.

Hierna moest Budel 3 aantreden tegen BC ’67 Veghel 2. In de vorige ontmoeting was een 6-2 nederlaag geleden, maar dat bleek in het begin geen reden voor het team van Budel om fel van start te gaan. Zowel de heren (Bram Hendriks en Wil van Meijl) als de dames (Monique Szyszka en Wilma Joosten) wonnen de dubbel in 3 sets, waarbij vooral de dames het heel spannend maakten: 21-18,20-22 en 22-20! De gemengd dubbel van Monique en Bram werd helaas in 2 sets verloren (18-21 en 13-21) en die van Wilma en Wil werd maar net in 3 sets verloren: 21-17 10-21 eb 20-22. Jammer dat die laatste set niet in winst kon worden omgezet. De singles moesten de beslissing brengen. Wilma verloor in 2 sets met 9-21 en 17-21 en ook Bram moest na een mindere 1-ste set (9-21) zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. (17-21) Monique had het in eerste instantie moeilijk (18-21), maar trok de 2-de set wel naar zich toe met 21-15. (Dank zij een tactische tip van Wilma!) Deze tip bleek ook in de 3-de set te werken, want die won Monique ook met 21-15. Wil begon zijn single ook slecht en verloor die met 12-21. Maar in de 2-de set had hij zijn vizier op scherp staan en won met 21-12. In de 3-de set kreeg hij echter bij een 2-2 stand een spierblessure in de kuit en moest helaas opgeven. Daardoor werd de einduitslag 3-5 voor Veghel. Maar de 3-de helft was duidelijk wel voor Budel!

Wilt u ook eens weten of badminton iets voor u is, dan kunt u een maand lang gratis meespelen op de woensdagavond of op de zondagmorgen. Zie voor de tijden www.bcbudel.nl of neem contact op met Ans Goossens (jeugd, 0495-494329) of Wil van Meijl (senioren, 0495-493427/06-23255230) En besluit u om lid te worden, dan krijgt u van ons een badmintonracket cadeau!

Powered by Blog Grabber