Goedgevulde Week van de Amateurkunsten in Lommel

Naar jaarlijkse traditie vindt in het voorjaar de Week van de Amateurkunsten plaats. Tussen 27 april en 6 mei 2018 tonen amateurkunstenaars over heel Vlaanderen hun kunnen én hun liefde voor hun creatieve…Goedgevulde Week van de Amateurkunsten in Lommel

29-04-2018 15:10 – Ingezonden door Redactie

Naar jaarlijkse traditie vindt in het voorjaar de Week van de Amateurkunsten plaats. Tussen 27 april en 6 mei 2018 tonen amateurkunstenaars over heel Vlaanderen hun kunnen én hun liefde voor hun creatieve hobby. Het programma in Lommel oogt veelbelovend en gevarieerd!
Op vrijdag 27 april staan over heel Vlaanderen Lokale Helden in de spotlight. In Lommel spelen de lokale helden letterlijk en figuurlijk onder de kerktoren! Tijdens Lokale Helden zie je lokale bands Romulus Rex, Common Strangers en Van Pelt en dj Len-G aan het werk. Romulus Rex brengt een intiem concert in de toren van de Sint-Pietersbandenkerk in Lommel-centrum. Deze unieke locatie is de perfecte setting voor de dromerige folkrock van deze nieuwe band, met Lommelaren Silke Ravesloot en Jeffrey Dottie in hun rangen. Een ticket voor dit concert kost € 2; dit ticket kan je achteraf inruilen in Bar-a-Bas voor een consumptie én het vervolg van Lokale Helden Lommel. Romulus Rex treedt op om 19 uur en om 20 uur. Tickets zijn te koop via Cultuurcentrum De Adelberg.
Aan de voet van de kerktoren, in Bar-a-Bas, geeft Common Strangers met Lommelse gitarist Nick Strackx de aftrap voor het vervolg van de avond. Vanaf 20.30 uur verrassen zij je met swingende rock met een slinkse knipoog en een flinke dosis goesting! Om 22 uur neemt Van Pelt het over. Hun Lommelse drummer Kristof Michiels geeft de maat aan voor indie rock met een authentieke sound en explosieve dansnummers. Dj Len-G zorgt voor een knallende afsluiter: Lengi Jeurissen is amper 18 lentes jong, maar staat garant voor aanstekelijke en dansbare housebeats! De optredens in Bar-a-Bas zijn allemaal gratis toegankelijk. Op zaterdag 28 april trekt de Dansketting door de straten van Lommel-Centrum en opent de tentoonstelling ‘Stilstaan bij het Leven’ van Bart en Godfried Van Hertum op de Duitse Militaire Begraafplaats. Nuit Blanche brengt op zaterdag 28 april om 11 uur en op zondag 29 april om 15 uur de voorstelling ‘In het bos’, voor iedereen vanaf 4 jaar. Op beide dagen brengen ze om 20 uur ook ‘Toy-Toy! (gelijk ons vader zaliger altijd zei)’. Op zondag 29 april verwelkomen we vier koren die deelnemen aan het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in de Sint-Jozefkerk in Stevensvennen voor een schitterend concert. Het koor uit Heidenheim an der Brenz, dat tijdens het festival bij Lommelse gezinnen logeert, is natuurlijk eregast!
Op zaterdag 5 mei organiseren de Swanny River Country Dancers een swingende country-avond met Route 66 en Miss Lana in Zaal Den Horst. Op zondag 6 mei kan je Balletschool Pantarei aan het werk zien in CC De Adelberg met hun voorstelling ‘SPREEK WOORDEN om te DANSEN’. Wie houdt van grafiek, is tijdens beide dagen bij Elsa Van Den Hoogen aan het juiste adres voor een tentoonstelling en demonstraties van grafiek. Locatie is haar atelier in Weerstandslaan 9 in Lommel. Naar goede gewoonte verzorgt Postzegelkring De Eik opnieuw workshops voor klassen in de bibliotheek.

Powered by Blog Grabber