Goud voor Westhiner in Utrecht

Zondag 2 december nam Nino Westhiner deel aan de Primal Games in Utrecht. Deze behoort in Nederland tot het snelst groeiende wedstrijdsport-evenement op het gebied van Grappling en Braziliaans Jiu Jitsu…Goud voor Westhiner in Utrecht

10-12-2018 15:48 – Ingezonden door Redactie

Zondag 2 december nam Nino Westhiner deel aan de Primal Games in Utrecht. Deze behoort in Nederland tot het snelst groeiende wedstrijdsport-evenement op het gebied van Grappling en Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ). Maar liefst 344 deelnemers en een goed internationaal deelnemersveld afkomstig van 9 landen zorgde voor een mooie afwisseling van sportieve gevechten.

Deelnemende wedstrijden waren afkomstig van Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Polen, Engeland, Roemenië, Noorwegen en Rusland. Dit was voor Nino de eerste keer op de mat en zoals een echte KoryoSporter beaamt, besloot hij om deel te nemen aan zowel de Grappling als BJJ-wedstrijden. Beide sporten zijn grond-gevechtssporten en Nino concentreert zich op deze vaardigheden om in de toekomst in het populaire MMA Circuit deel te kunnen nemen.

Na amper 3 maanden training in deze sporten, maar een gedreven en gepassioneerde voorbereiding, draaide Nino in totaal 5 partijen van telkens 3.5 minuut non-stop. De eerste Grappling partij wist hij verrassend te winnen met zelfs een submission. De twee opvolgende partijen helaas niet zo succesvol maar met nipt verlies zeker een goede prestatie. Daarna was het tijd voor de BJJ Games. Twee partijen wist Nino te winnen en daarmee een gouden plak te behalen. Ook hier was de conditionele factor, in combinatie met mooi uitgevoerde technieken de belangrijkste trainingsfacetten voor een doorslaand succes, Eveneens dankzij de professionele begeleiding en voorbereiding door SportVision uit Eindhoven werd er een succesvol resultaat neergezet. Zeker een mooi resultaat met zo weinig trainingservaring. Een dikke proficiat van de trainers Chantal, Anthony en de sporters van KoryoSports!

Powered by Blog Grabber