Gratis cursus ‘Als mantelzorger in balans’

Om goed voor een ander te kunnen (blijven) zorgen, moet je ook goed voor je zelf zorgen. Veel mantelzorgers  zoeken hierin hun weg. Je helpt een ander vanuit liefde, overtuiging of vanzelfsprekendheid, maar hoe houd je de balans tussen er zijn voor de ander en goed voor jezelf zorgen? Hoe lukt het om…Gratis cursus ‘Als mantelzorger in balans’

23-05-2018 14:24 – Ingezonden door Redactie

Om goed voor een ander te kunnen (blijven) zorgen, moet je ook goed voor je zelf zorgen. Veel mantelzorgers  zoeken hierin hun weg. Je helpt een ander vanuit liefde, overtuiging of vanzelfsprekendheid, maar hoe houd je de balans tussen er zijn voor de ander en goed voor jezelf zorgen? Hoe lukt het om een keer voor jezelf te kiezen en tijd voor jezelf te maken? Hoe herken je bij jezelf signalen die je zeggen dat het teveel wordt?
Het Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg (AMW-ML) biedt in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg van Punt Welzijn een cursusprogramma van twee dagdelen aan, waarbij je aan de slag gaat met de balans tussen zorgen en ontspannen.  Welke verwachtingen heb ik van mezelf? Hoe ga ik om met verwachtingen vanuit de persoon waarvoor ik zorg of de omgeving? Hoe zet ik mensen uit mijn omgeving in om de zorg iets te verdelen? Dit soort vragen komen aan bod. Daarnaast leer je manieren om jezelf tot rust te brengen en je grenzen te herkennen en deze te stellen, maar krijg je ook tips hoe je kunt genieten van kleine dingen. Hierdoor ben je in staat zinvol en effectief gedrag te vertonen om zo je mantelzorgtaken in balans te brengen met andere zaken die voor jou belangrijk zijn. Zo wordt de kans op overbelasting verkleind.  De gratis cursus vindt plaats op donderdag 7 juni 2018 van 18.30 tot 21.30 uur en donderdag 21 juni 2018 van 18.30 tot 21.30 uur op Vogelsbleek 10 in Weert. Aanmelden kan via dit aanmeldformulier, door te bellen naar Punt Welzijn 0495-697900 of een email te sturen naar goedbezig@puntwelzijn.nl.

Powered by Blog Grabber