Gratis te bezoeken Weerter Wintercircus

Op de Markt in Weert strijkt van 27 t/m 30 december voor het eerst het Weerter Wintercircus neer. Het nostalgisch ogende circus is een combinatie van kleinschalige theatervoorstellingen en interactieve…Gratis te bezoeken Weerter Wintercircus

26-12-2018 12:32 – Ingezonden door Redactie

Op de Markt in Weert strijkt van 27 t/m 30 december voor het eerst het Weerter Wintercircus neer. Het nostalgisch ogende circus is een combinatie van kleinschalige theatervoorstellingen en interactieve circusworkshops met voorstellingen. Het sfeerevenement is volledig gratis te bezoeken.

Centrummanagement Weert en BIZ Ondernemers presenteren gezamenlijk Winters Weert, de bundeling van alle sfeervolle evenementen in de binnenstad. Een van de bijzondere evenementen in 2018 is het Weerter Wintercircus op de Markt.

Nostalgisch circus
Wie na de kerstdagen de Markt oploopt zal worden verrast door een feestelijke opstelling van kleinschalige circustentjes en prachtig gedecoreerde woonwagens, allen sfeervol aangekleed en voorzien van vele lampjes. In de grote tent zal dagelijks tweemaal een voorstelling worden gespeeld, in de nabij geplaatste kleine tentjes kunnen bezoekers de gehele middag terecht voor korte voorstellingen.

Zo kunnen bezoekers getuige zijn van de bloedmooie Ludmilla, die als een waar wereldwonder voor de ogen van aanwezigen transformeert tot een angstaanjagende gorilla. In een ander tentje wordt de voorstelling Bombardo gespeeld, waarbij met gevaar voor eigen leven getracht wordt een van de artiesten als levende kanonskogel af te schieten. Beide voorstellingen worden de gehele middag doorlopend gespeeld, duren ongeveer een kwartier en zijn geschikt voor de hele familie. Daarnaast staan op de Markt enkele nostalgische kramen met circusspelen opgesteld, waarbij voor kinderen leuke prijsjes klaarliggen.

Gratis workshops en voorstellingen
Dagelijks start het circus de dag met een openingsvoorstelling om 12:00 uur. Aansluitend kunnen kinderen in de grote tent deelnemen aan de continue doorlopende circusworkshops. Ouders zijn hierbij van harte welkom, maar krijgen ook de mogelijkheid even rustig zonder de jeugd door de binnenstad te wandelen voor de kerstinkopen. De circusworkshops duren tot ca. 16:15 uur, waarna om 16:30 uur de dagelijkse grote voorstelling wordt gespeeld. Aanschouw de kunsten van o.a. acrobatiek, een duo diabolo-act, de boeienkoningin en een spectaculaire voorshow. Kinderen die ’s middags hebben geoefend kunnen op enkele momenten deelnemen aan de voorstelling, die ongeveer in half uur duurt.

Een bezoek aan een van de voorstellingen en deelname aan de workshop is volledig gratis en wordt aangeboden door Centrummanagement Weert en BIZ Ondernemers, het ondernemerscollectief van de binnenstad.

Winters Weert
Winters Weert is de bundeling van alle sfeervolle activiteiten en staat voor staat voor gezelligheid, vermaak en heerlijk shoppen in de karakteristieke binnenstad van Weert. Enkele pijlers uit het programma van Winters Weert zijn de Late Night Shopping op 22 december, Foodstock wintereditie met een spectaculair avondprogramma, de Kerststal in ’t Klooster in de Maasstraat, het Huis van de Kerstman op de Nieuwe Markt en de winterse vrijmarkt Marktrecht voor elke Weertenaar. Bovendien is het elke zondag koopzondag, waarbij de winkels de deuren openen van 13:00 tot 17:00 uur. Meer informatie over alle activiteiten is te vinden op www.wintersweert.nl.

Powered by Blog Grabber