Grensoverschrijdende treinen

Steeds meer politieke partijen en maatschappelijke organisaties pleiten voor grensoverschrijdend trein vervoer. De Vereniging Treinreizigers Vervoer pleit hier al jaren voor en neemt ook actie.Grensoverschrijdende treinen

09-02-2019 15:52 – Ingezonden door Redactie – Foto Gerard Coenen

Steeds meer politieke partijen en maatschappelijke organisaties pleiten voor grensoverschrijdend trein vervoer. De Vereniging Treinreizigers Vervoer pleit hier al jaren voor en neemt ook actie. Verbazend is dat, ondanks alle aandacht voor dit onderwerp, de treinreiziger over de grens nauwelijks weet heeft over welke aantrekkelijke mogelijkheden zijn om de grens over te steken en bij de buren de trein te pakken. De parkeerplaatsen bij veel stations in de grensstreek o.a. Hamont, Neerpelt en Lommel zijn zelfs helemaal gratis. De Vereniging Treinreizigers Vervoer (vTv) wil graag meer bekendheid geven aan de vele vervoer arrangementen die er zijn voor treinen vanuit Nederland in België. “Of de mensen niet gewoon zijn  buitenlandse websites te bezoeken of de berichten in de media van over de grens niet meekrijgen?” Vraagt secretaris Peter Couwenberg van vTv zich af. Zijn Vereniging wil daar in ieder geval graag wat aan doen. Op https://www.belgiantrain.be/nl
is veel te vinden over de aantrekkelijke mogelijkheden, ook voor diegenen die geen inwoners van België zijn. De Vereniging Treinreizigers Vervoer (vTv) zet zich actief in voor meer personentrein verbindingen over de grens tussen Nederland en België . Met onze lobby hebben we bijgedragen aan de investeringsbeslissing en uitvoering van de elektrificatie van het resterend deel tussen Antwerpen en Hamont. “Daar rijden nu nog dieseltreinen”, stelt vTv voorzitter Jean Pauwels. Onze volgende stap is het doortrekken van de lijn Antwerpen-Hamont tot in Weert voor de laatste 9 kilometer. Gelukkig steunen steeds meer betrokken overheden en organisaties dit doel. “Het moet nu wel gaan gebeuren, dit is het moment en de rails liggen er al!”
Wilt u meer lezen over vTv en treinen over de grens, kijk dan op: http://www.vtv-treinreizigers.eu

Powered by Blog Grabber