GroeiGids app voor (aanstaande) ouders in Zuidoost-Brabant

Kijken hoe je kind groeit en alle ontwikkelingen makkelijk en leuk bijhouden via een app. De drie jeugdgezondheidsorganisaties in de regio (ZuidZorg, de Zorgboog en GGD Brabant-Zuidoost) gaan (aanstaande)…GroeiGids app voor (aanstaande) ouders in Zuidoost-Brabant

12-04-2019 12:08 – Ingezonden door Redactie

Kijken hoe je kind groeit en alle ontwikkelingen makkelijk en leuk bijhouden via een app. De drie jeugdgezondheidsorganisaties in de regio (ZuidZorg, de Zorgboog en GGD Brabant-Zuidoost) gaan (aanstaande) ouders vanaf nu informeren en ondersteunen via de GroeiGids app. Dit is een landelijke app die ontwikkeld is door Jeugdgezondheidszorg 0-18 jaar. Het doel is ouders op een gemakkelijke manier te betrekken bij de ontwikkeling van hun kind en hen te bereiken met betrouwbare en eenduidige informatie over gezond en veilig opgroeien en opvoeden.

Via de gratis GroeiGids app houden (aanstaande) ouders de ontwikkeling en groei van hun kind digitaal bij vanaf de zwangerschap tot en met jongvolwassenheid.

Ouders kunnen allerlei gegevens van hun kind, zoals, groei, vaccinaties, kindergebit en kinderziekten op een eenvoudige manier bijhouden en bewaren in de app. Ook gebeurtenissen zoals  verjaardagen, eerste schooldag en uitstapjes kunnen zij opslaan en aanvullen met foto’s of een video. Zo ontstaat een persoonlijke tijdlijn van het kind. Hiervan kan dan een groeialbum worden gemaakt om te bewaren of af te drukken. Na het invoeren van een bijzondere gebeurtenis in het groeipad, krijgen ouders ook meteen meer informatie  over dit onderwerp.

De GroeiGids app bevat nog meer handige functies. Zo zijn de groeitabellen van verschillende kinderen te vergelijken en doorgekomen tandjes makkelijk aan te vinken. Ook biedt de app een berichtenservice met informatie van de website opvoeden.nl over gezond opgroeien en opvoeden, die aansluit bij de leeftijd van het kindje, van zwangerschap tot 18 jaar. Ouders kunnen alle gegevens ook op een groeikaart schrijven, waardoor ook ouders zonder smartphone altijd alles bij de hand hebben.

In samenwerking met verschillende GGD’en en jeugdgezondheidorganisaties in Nederland is het GroeiGids platform ontwikkeld. Dit platform, dat bestaat uit groeiboekjes, de GroeiGids app en een website met landelijke informatie van de Stichting Opvoeden ondersteunt in heel Nederland verloskundigen, kraamzorgorganisaties en jeugdgezondheidszorg in de voorlichting aan (aanstaande) ouders en opvoeders over gezond opgroeien en opvoeden.

De app kun je gratis downloaden in zowel de App Store als Google Play.

Powered by Blog Grabber