Groep 7 van Basisschool De Boogurt loopt de IVN-wandeling

Dinsdagmiddag 6 november heeft groep 7, van Basisschool De Boogurt, een IVN wandeling gehad. Het thema was: “De Heide”. Het was een stralende herfstdag en de kinderen hebben veel mogen leren over de heide.Groep 7 van Basisschool De Boogurt loopt de IVN-wandeling

19-11-2018 18:48 – Ingezonden door Redactie

Dinsdagmiddag 6 november heeft groep 7, van Basisschool De Boogurt, een IVN wandeling gehad. Het thema was: “De Heide”. Het was een stralende herfstdag en de kinderen hebben veel mogen leren over de heide. Zo werd er duidelijk gemaakt wat het verschil was tussen de heide vroeger en nu. Ook gingen de kinderen op onderzoek uit naar verschillende dieren, insecten, spinnen en vogels die op de heide leven. Deze werden bekeken en/of besproken. Soms konden ze, aan de hand van sporen, zien welke dieren er op de heide leven. Dit was allemaal erg interessant. Natuurlijk kwamen ook de planten en bomen aan bod. De kinderen leerden bijvoorbeeld wat het verschil was tussen een zomereik en een wintereik of het verschil tussen een den en een spar. Kortom.., ze hebben weer veel geleerd op deze mooie middag, in een geweldige omgeving van Cranendonck. Groep 7 wil graag de gidsen bedanken voor deze leuke en leerzame tocht.

Powered by Blog Grabber