Groep 8 van De Boogurt op excursie naar kamp Vught

Groep 8 van BS. De Boogurt is op 21 november naar kamp Vught gegaan. Vooraf hadden ze al wat filmpjes en lessen gehad over de Tweede Wereldoorlog.Groep 8 van De Boogurt op excursie naar kamp Vught

03-12-2018 20:39 – Ingezonden door Redactie

Groep 8 van BS. De Boogurt is op 21 november naar kamp Vught gegaan. Vooraf hadden ze al wat filmpjes en lessen gehad over de Tweede Wereldoorlog. Het uitstapje maakte de leerlingen nog wijzer. Toen ze aankwamen kreeg iedere groep een gids die een rondleiding gaf over kamp Vught. Ze bezochten de slaapbarakken waar de kinderen sliepen en het crematorium.Ze zagen ook hoe kinderen de hele dag in een kleine ruimte moesten blijven tot het avond was. Tot slot bezochten ze ook het kindermonument, waar de namen van maar liefst 18000 kinderen in waren gegraveerd. Het uitstapje heeft veel indruk gemaakt op de leerlingen en ze vonden het natuurlijk heel interessant. Als laatste mochten ze ook nog een briefje schrijven en die op een grote muur hangen. Ingezonden door Sam en Noor

Powered by Blog Grabber