Grote Rekendag 2018 op BS de Stapsteen

Op 28 maart heeft basisschool de Stapsteen in Maarheeze meegedaan met de Grote Rekendag, een initiatief van Universiteit Utrecht en uitgeverij Malmberg. Op deze dag leren kinderen spelenderwijs hoe nuttig…Grote Rekendag 2018 op BS de Stapsteen

06-04-2018 11:37 – Ingezonden door Redactie

Op 28 maart heeft basisschool de Stapsteen in Maarheeze meegedaan met de Grote Rekendag, een initiatief van Universiteit Utrecht en uitgeverij Malmberg. Op deze dag leren kinderen spelenderwijs hoe nuttig het is om goed te kunnen rekenen en vooral ook hoe leuk rekenen kan zijn!
De dag begon met een gezamenlijke start in de gymzaal, waar met behulp van de kinderen de slogan van de dag onthuld werd: De grote rekendag, dat je veel leren mag. Dat er al echte rekentalentjes op de school aanwezig zijn, bleek wel toen een jongetje uit groep 2 de som bestemd voor groep 7/8 wist op te lossen: 16 minus de wortel uit 64 is… 8! Na de start gingen alle kinderen in hun eigen groep aan de slag met het thema van dit jaar: De school als pakhuis. Voor elke groep waren er leuke opdrachten bedacht. Ook kinderen die anders wat moeite hebben met de rekenles, beleefden plezier aan deze vorm van rekenen en leren. En niet alleen de kinderen waren enthousiast over deze dag, ook leerkrachten en hulpouders waren positief. Al met al een geslaagde eerste Grote Rekendag op de Stapsteen!

Powered by Blog Grabber