Happy to gather tijdens het EMJ

Het Europees Muziekfestival voor de Jeugd is aan zijn 66ste editie toe. Van 27 april tot 2 mei zal het centrum van Neerpelt weer bruisen van de muzikale activiteiten. Juryconcerten, feestelijke parades,…Happy to gather tijdens het EMJ

25-04-2018 13:01 – Ingezonden door redactie

Het Europees Muziekfestival voor de Jeugd is aan zijn 66ste editie toe. Van 27 april tot 2 mei zal het centrum van Neerpelt weer bruisen van de muzikale activiteiten. Juryconcerten, feestelijke parades, workshops, laureatenconcerten en nog veel meer sieren het programma!

Op de startdag, 27 april, wordt het EMJ vanaf 19.30 uur feestelijk geopend met de Kick-off in de Sporthal van het Provinciaal Domein Dommelhof. Een formule die garant staat voor muziek, cultuur en spektakel. In een losse, ontspannen en vriendschappelijke sfeer verzamelen alle deelnemers en toeschouwers in een bruisende Festivalhal. Hier verwelkomt het EMJ jongeren van over de hele wereld tijdens een sprankelende en muzikale show. Deze openingsplechtigheid is bedoeld voor deelnemers die reeds in Neerpelt aanwezig zijn en uiteraard voor het publiek. Na deze ‘Kick-off’ van het Festival volgt een parade naar het Marktplein voor ‘A Taste of Neerpelt’, een groots volksfeest vol muziek, gezelligheid, openluchtspektakel en vuurwerk.

A Taste of Neerpelt’ is een totaalspektakel dat plaatsvindt op het Marktplein. Zowel EMJ-deelnemers als muzikanten uit de eigen regio zorgen voor sfeervolle muziek en zang. Het wordt een gezellig volksfeest waar iedereen op uitgenodigd is. Voor culinaire hoogstandjes staan Neerpeltse handelaars en horeca-uitbaters garant. Een binnen- of buitenlandse theatergroep neemt het slot van de openingsavond voor zijn rekening met spectaculaire acts en imposante licht-, vuurwerk- en klankeffecten.
Alle deelnemers en uiteraard ook de lokale bevolking zijn van harte welkom op dit openingsfestijn.

Op zaterdag 28 april worden de eerste juryconcerten gehouden en doorheen de gemeente worden er gastconcerten, workshops en parades georganiseerd. De dag wordt afgesloten met De Happening ‘Spring of Voices’, een avondconcert, dat plaatsvindt in de sporthal van het Provinciaal Domein Dommelhof en gebracht wordt door verschillende aan het Festival deelnemende groepen. Zangers, muzikanten en dansers nemen het steeds talrijke publiek mee voor een aangename, luchtige en sfeervolle festivalavond. Zondag 29 april worden wederom juryconcerten gegeven en uiteraard zullen ook die dag workshops, parades, en muzikale activiteiten georganiseerd worden.  En met een heus folkfestival ‘Boombal’ wordt de dag afgesloten. Maandag staat er een uitstap naar Ieper op het programma en zullen er in Neerpelt een drietal workshops gehouden worden. Dinsdag 1 mei, de laatste dag van het EMJ, zijn er nog diverse juryconcerten, is er een verbroederingsconcert en wordt het EMJ afgesloten met een Farewell Party ‘Happy to gather’. Heel wat activiteiten en concerten worden gratis aangeboden. Voor alle info over de tijdstippen, de locaties, het complete programma en de entreeprijzen kijk op www.emj.be

Powered by Blog Grabber