Hard werk wordt niet beloond voor dames FCC

Op deze zeer drassige zondagmorgen speelde zowel het elftal als het zevental een thuiswedstrijd op sportpark de Braken. Het zevental begon deze ochtend met een wedstrijd tegen Ollandia.Hard werk wordt niet beloond voor dames FCC

07-12-2018 15:07 – Ingezonden door Redactie

Op deze zeer drassige zondagmorgen speelde zowel het elftal als het zevental een thuiswedstrijd op sportpark de Braken. Het zevental begon deze ochtend met een wedstrijd tegen Ollandia. Het spel ging goed gelijk op met kleine kansjes over een weer. Toch kon de uitploeg wel een vuist maken, en kwam zelfs twee keer tot scoren. Hierdoor zakte FCC wat in en probeerde voetballend eruit te komen. Dit hield goed stand tot de rust. Na rust scoorde Britt voor Cranendonck de 1-2 en leek het tij even gekeerd. Het spel werd nu ook wat beter en Ollandia moest wat terugdeinzen. In de laatste minuten kon de uitploeg toch nogmaals scoren en de stand op 1-3 zetten.
Elftal
Het elftal mocht aantreden tegen Sporting Peel en Maas. Dit beloofde een spannende pot te worden, gezien de stand in de competitie. FCC liet gelijk zien dat het niet van plan was om punten af te geven vandaag en ging vol voor de aanval. Dit resulteerde dan ook al snel tot meerdere kansen. Vooral vanaf de rechterkant kon een aantal keren opgerukt worden tot de achterlijn. Helaas konden de voorzetten niet verzilverd worden tot een doelpunt. Zoals de wet van het voetballen zegt, valt dan de goal aan de andere zijde. Dit was ook deze keer het geval. Een aanval vanaf links werd opgezet en met een afgeweken schot op doel was keepster Rian kansloos. Zo keek FCC tegen de wedstrijdverhoudingen in tegen een 0-1 achterstand aan.
In de tweede helft was het zaak de kansen die gecreëerd werden met prima voetbal, ook te verzilveren. Toch bleek dit moeilijker dan in eerste instantie gehoopt werd. Het voetbal werd wat slordiger en paniekeriger, zeker toen ook de 0-2 viel. FCC voelde aan alles dat er toch nog kansen lagen en bleef knokken voor iedere bal. Dit wierp vruchten af, want daar was dan toch de verdiende 1-2 door Joke na een prima aanval. Er werd alles op alles gezet om nog één of meer punten thuis te houden, dus achter werd 1 op 1 gespeeld. Er kwam meer druk op helft van de uitploeg, maar in de counter kon deze toch gevaarlijk worden met de behendigde voorspeelsters. Een onderschatte lange bal over de linkerkant van Peel en Maas zorgde ervoor dat de linksbuiten alleen op de keepster af kon. Zij benutte haar kans wel en zo stond het 1-3. Het werd nog even spannend toen de ingeschoven Helma duidelijk werd gehaakt in de 16 en een penalty kreeg. Irina liet deze kans niet onbenut en maakt er 2-3 van. Ondanks alle werklust kon FCC geen stand houden en werd het ook nog 2-4. Goed voetbal werd helaas niet beloond voor de thuisploeg.
Volgende week is het zevental vrij, zij zullen pas weer na de winterstop aantreden. Het elftal speelt hun laatste wedstrijd voor de winterstop, ditmaal tegen de huidige koploper Wittenhorst om 11.45 uur.

Powered by Blog Grabber